Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2017. április

Nemzeti VERSeny: itt a hosszabbítás

Rengeteg nevezés érkezett, de az Arany János Emlékévben még több Arany-versnek, balladának adna teret és hangot a VERSeny zsűrije, ezért a nevezési határidőt meghosszabbították. (folyt.)

Buda Ferenc: Ki tudja?

Ki tudja, hogyan készül a vers? Ki tudja; érdemes-é egyáltalán leírni, rögzíteni fogantatásának, kihordásának, világra jöttének egyes mozzanatait? Egy húsvéti vers keletkezésének története, Buda Ferenctől. (folyt.)

Megjelent a nyári verstáborok felhívása

A Regösök húrján... gyermekversmondó tábor mellett a Latinovits Színész Műhely és a Bella István Versművészeti Szeminárium tábora hívja július 15-től 22-ig a fiatal tehetségeket Neszmélyre. (folyt.)

No Para: itt a segítség!

A Nyíregyházi No Para Egyesület olyan fogyatékos fiataloknak szeretne segítséget nyújtani, akik a művészet vagy a sport terén tehetséget, affinitást éreznek magukban. A misszióhoz a vers.hu is csatlakozik. (folyt.)

Húsvéti versek és szokások

Legyen akár egy kicsit pajzán, vagy éppen vicces, rövid, vagy hosszú, szerelmes vagy éppen népies, a húsvéti versek lényege, hogy a locsolkodási szándékunkat kifejezzük és engedélyt kapjunk rá. (folyt.)

József Attila (JA) akkor és ma

József Attila nem vált - nem válhatott - az irodalmi élet első számú szereplőjévé, mint korábban Petőfi vagy Ady, akikhez hasonlítani szokássá vált utóbb. Az irodalmi és a politikai élet merőben más lehetőséget kínált ekkor. (folyt.)

Költészet napi programkavalkád

Országszerte színes programokkal, versenyekkel, versfelolvasásokkal, fényfestéssel, könyvbemutatókkal, közös versmondással és más rendezvényekkel ünnepeljük a magyar költészet napját. (folyt.)

Költők és a fürdők

Vajon a fürdőknek, az ihletnek utat engedő helyszíneknek van-e kötődésük az írókhoz, költőkhöz, zeneszerzőköz? Radnóti, Babits, Móricz, Füst Milán, Tersánszky, Rejtő Jenő, Karinthy, Kosztolányi vagy Heltai Jenő hogyan kötődött a fürdőzéshez? (folyt.)

Meghalt Jevgenyij Jevtusenko

85 éves korában meghalt Jevgenyij Jevtusenko orosz költő az Egyesült Államokban, az oklahomai Tulsa városában. A kultikus költőt 1963-ban irodalmi Nobel-díjra jelölték. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum