Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2017. március

Kávé a költészet világnapján

Szegény író kézirattal fizet a pikoló kávéért - anekdota, amit sokan ismerünk, s legtöbbször Rejtő Jenővel hozzuk kapcsolatba. Március 21-én azonban mindenki, aki költőnek érzi magát, a pincér vendége lehetett. (folyt.)

A kicsik vers- versenye

A hódmezővásárhelyi Liszt Ének-zenei Általános rendezett térségi versmondó versenyt idén is a környékbeli alsó tagozatosok részére, ahol 35 gyerkőc mutatta meg versmondó tehetségét. Hamarosan indul a Regösök húrján... verseny is. (folyt.)

Magyar költészeti világsiker

Mai magyar költő, és a költő egyik versét megzenésítő hazai együttes alkotásaival is ünnepli a protestáns világ Wittenbergben a reformáció 500. születésnapját. Miklya Zsolt verse Tandori Dezső és Pilinszky János hatását mutatja. (folyt.)

Jászai Mari-díj az egykori verstáborosnak

A kiemelkedő színművészeti tevékenysége elismeréseként járó Jászai Mari-díjat vehette át Fehér Tibor, a Magyar Versmondók Egyesületének egykori növendéke, verstáborosa, a Nemzeti Színház művésze. (folyt.)

Kossuth-díjat kapott

Nagy-Kálózy Esztert, a Nemzeti Színház művészét és a Nemzeti VERSeny zsűritagját a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért Kossuth-díjjal jutalmazták. A kitüntetést Áder János köztársasági elnök adta át. (folyt.)

Olvasás? Süti!

Ma a felnőttek 10-12%-a semmit nem olvas. Hogy az olvasástól mennyire leszünk kreatívak, toleránsak, nyitottak, civilek hívják fel a figyelmet azzal, hogy süteményekre írva teszik fogyaszthatóbbá a klasszikus verseket. A diákoknak ízlik. (folyt.)

Red Bull Pilvaker dupla

Több mint harminc átdolgozott vers, mintegy 60 fellépő várja az Erkel Színházban a nézőket a Red Bull Pilvaker dupla előadásán, amely öt év klasszikusai mellett vadonatúj versekkel is készül az érdeklődők számára március 15-én. (folyt.)

Arany 200: itt az emlékév

Március 2-án ünnepeljük Arany János születésének bicentenáriumát. A költő tiszteletére elindul az Arany János-emlékév. A cél, hogy Arany példamutató attitűdje közkinccsé váljon. (folyt.)

Versműködés az agyban

T.S. Eliot 1932-ben már arról beszélt, hogy az igazi költészet már azelőtt megszólítja az embert, hogy a mögöttes jelentéstartamot megértenénk. Valami hasonlót állít a modern tudomány is. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum