Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2016. december

† Kiss Marianna elment

Megrendüléssel, mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kiss Marianna, a Magyar Versmondók Egyesületének egyik nagy, oszlopos tagja, közművelődési szakember, a Kondor Béla Közösségi Ház korábbi igazgatója 2016. 12. 26-án örökre távozott közülünk. (folyt.)

Vers Karácsonykor

Az ünnepnapok sok helyütt masszív ünnepléssel telnek, a közösségi oldalak karácsonyfa fotója mellé biggyesztett idézetein túl csak kevesen fordulnak a költészet felé. Mi most megtettük: Ady valódi karácsonyi költészete nyomán... (folyt.)

Karácsonyi szokásaink

Egyházi, magánéleti, ünnepi szokásaink állandóan változnak. Érvényes ez a karácsonyra is. A rendszerváltásig az egyházi ünnepek szűk keretek között, a templom falain belül zajlottak. Most a karácsony tér- és időbeli kiterjedése látható. (folyt.)

Pataki András újabb kihívása

Pataki Andrást, a Soproni Petőfi Színház igazgatóját, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnökét választották meg a soproni képviselők a Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. (folyt.)

180 éves a Szózat

Vörösmarty Mihály 180 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, ennek megünneplésére több mint 250 diák együtt szavalta a költő sorait a Székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadán. (folyt.)

Örkény Színház: Élő Költőkkel

Verspremierekre készül videón az Örkény Színház, saját művészeivel. Nemcsak a kötelező versekre vagyunk kíváncsiak, hanem a kortárs költészetre is - áll a társulat közleményében. (folyt.)

Illyés Gyula a PIM-ben

Nyolcadik alkalommal rendezi meg az Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Magyar Versmondók Egyesülete és a Latinovits Alapítvány, a költő lánya a fővédnök. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum