Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2016. május

2300 év után íme Arisztotelész sírja

Az ókori görög városban, Sztageirában ásatásokat végző régészek jelentették be, hogy megtalálták Arisztotelész sírját. Korábban a szakemberek úgy vélték, hogy Khalkiszban temették el őt. (folyt.)

A legnagyobb írók Trump ellen

Az USA legnevesebb írói, köztük Stephen King, nyílt levélben tiltakozott Donald Trump elnökjelölti ambíciói ellen. Csalódottnak érzik magukat, amiért egy ilyen veszélyes politikai karakter meg tudott erősödni. (folyt.)

Elment Solténszky Tibor...

Összeroppanni látszik kemény hitünk. Elment egy jóbarát, egy harcostárs, egy olyan színházi szakember, olyan sokoldalú művész, akinek bölcsessége, okos értő szavai mindig hiányozni fognak. (folyt.)

A haiku mestere

Ahogy a szerelem sem úgy pottyan az emberre, mint cserép a háztetőről, hanem már igen szerelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy a számtalan szembejövő közül épp mi ketten tudjuk azt mondani egymásnak: TE VAGY AZ! (folyt.)

Mit ne kérdezz egy írótól?

Az írók általában békés természetűek, de van néhány kérdés, amivel őket is ki lehet borítani. Lackfi János tette közzé Kiss Judit Ágnes szövegét, amit a Librarius, s most a vers.hu mutat be. (folyt.)

Júniusban jön a POSZT

Idén több mint 150 programmal várja az érdeklődőket a POSZT június 9. és 18. között. A versenyprogram mellett lesznek kiállítások, komoly-, nép-, és könnyűzenei koncertek és workshopok is. (folyt.)

Írótábor: Hajdúböszörmény

Idén is megrendezik a már szokásossá vált írótábort, amelynek a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont ad otthont. Jelentkezni június 3-ig lehet. Június 28-án kezdődik az öt napos tábor, színes programokkal. (folyt.)

Elhunyt Szántó Judit műfordító

Nyolcvannegyedik évében elhunyt Szántó Judit kritikus, dramaturg, műfordító. A művész 1932-ben született Budapesten. Dramaturgként, műfordítóként és kritikusként tevékenykedett. (folyt.)

József Attila most powerpointon

A technika vívmányai már a költészetben is megjelennek: József Attila életét és munkásságát powerpointtal tették színesebbé makói tanárok, a költő születésének 111. évfordulóján. (folyt.)

Népdaltalálkozó határok nélkül

Itthoni és határon túli népdalénekeseket felvonultató fesztivál zajlik sok helyszínen. A rendezvény 150 résztvevőjét fogadták a Parlamentben, Hoffmann Rózsával közösen szentmisén vettek részt, és persze vetélkednek. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum