Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2016. április

A Könyvfesztivál mérlege

A 100 Magyar Népmese a legjobb oktatássegítő könyv, emellett a legjobb hangzóanyag a Napkút Kiadó és a Petőfi Irodalmi Múzeum közösen kiadott, Lázár Ervin meséit tartalmazó könyv-CD-je lett. (folyt.)

Angol fa magyar versekkel

Magyar versekkel borult virágba a költészet világfája Londonban. Banksy, a polgárpukkasztásáról híres brit graffiti-művész és Robert Montgomery, skót származású szobrász és költő egy Poet-Tree installációt készített Londonban. (folyt.)

Eltemették Kertész Imrét

Spiró György szerint Kertész Imre a kilátástalannak tűnő évtizedekben a legszabadabb ember volt, Esterházy Péter a csöndet, a nyugtalanságot és a szenvedést nevezte az írót jellemző legfontosabb szavaknak. (folyt.)

Oravecz Imre díja

Oravecz Imre kapta idén az Aegon Művészeti Díjat és a vele járó nettó 3 millió forintot Távozó fa c. verseskötetéért. A kitüntetés minden évben az előző esztendő kiemelkedő kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. (folyt.)

Versmondás Nagy Gáspár emlékére

„Emlékezni, látni, megnevezni és sohasem félni" - Nagy Gáspár Kossuth- és József Attila-díjas költő emléke előtt tisztelegve vers- és prózamondó találkozót szervezett a Kanizsai Kulturális Központ. (folyt.)

nemzeti VERSeny: hosszabítás!

A rendkívül nagy érdeklődés miatt meghosszabbította a „Nemzeti VERSeny" nevezési határidejét a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete. Az új határidő: 2016. május 15., Pünkösd vasárnap éjfél. (folyt.)

Méltán együtt a korszakos költők

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költészet napján József Attilát és Juhász Ferencet együtt köszönti: a magyar költészetet Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő életművén keresztül ünnepli. (folyt.)

Egy Ócska keringő Lutter Imrével

Lutter Imre Wlassics- és Radnóti-díjas előadóművész Ócska keringő című önálló estjével ünnepli a költészet napját a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár. A környező települések vendégeonek érdeklődésére is számítanak a szervezők. (folyt.)

Elhunyt a nagy versmondó

Életének 91. évében pénteken elhunyt Keres Emil Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, a Radnóti Színház nyugalmazott igazgatója. A versmondás egyik legnagyobb alakja volt a magyar színjátszásban. (folyt.)

Megszólal a VERS!

Impozáns program és boros köszöntés várja a verskedvelőket a Magyar Versmondók Egyesülete költészet napi ünnepségén. Szóval és zenével tolmácsolják majd a magyar klasszikus és kortárs költészet csemegéit a művészek április 9-én. (folyt.)

Küldöttközgyűlés, választás

Tisztújításra készül a Magyar Versmondók Egyesülete. Az éves küldöttközgyűlésen az alapszabály szerint bárki részt vehet, azonban szavazati joggal csak azok rendelkeznek, akik befizették az éves tagdíjat. Időpont: április 9. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum