Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2016. január

Meghalt Ady - így írták a lapok

Reggel negyed 9-kor halt meg Ady Endre. Teste több mint tizenkét órán át feküdt a halotti ágyon a Liget Szanatórium II. emeletének 30-as számú szobájában. Nem volt nyugta, óriási felvonulás volt körötte. (folyt.)

A közművelődés díjai

Budapesten Hoppál Péter államtitkár adta át a Balassa Péter-, a Csokonai-, valamint a Közművelődési és a Könyvtári Minőségi Díjakat, és a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket. (folyt.)

Petőfi és Szendrey Júlia legendája

A Magyar Nemzeti Múzeumban ritkán látható kincseket rejtenek a raktárak. Júlia vállkendőjét most kiállították. Ennek apropóján nézünk a kulisszák mögé, Petőfiék érintkezésébe, Júlia naplójába. (folyt.)

Felhívás: MMA

A Magyar Művészeti Akadémia nem akadémikus köztestületi tagságára való jelentkezésre felhívást tett közzé. A köztestület 2016. január 4-től ismét biztosítja a nem akadémikus köztestületi tagságra felvételi kérelem benyújtását. (folyt.)

Könyvtárfoglalás kortárs írókkal

Kortárs írók veszik birtokba a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár épületét a Magyar Kultúra Napján. A Könyvtár Kortárs és kedvelt címmel indít sorozatot, és szervez a honlapján játékot a kortárs irodalom népszerűsítésére. (folyt.)

Együtt verseltek több tízezren

Az "Együtt szaval a nemzet" elnevezésű kezdeményezés központja ebben az évben Szarvas volt, de a neten keresztül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is csatlakoztak a magyar kultúra napján. (folyt.)

Fésűs Éva 90 éves

90 éves a meseírás koronázatlan királynője. Számos mesés könyvet, darabot, tévéjátékot, prózát köszönhetünk neki, így Ajnácskát, Kajlatapsit, Tüskebökit és a palacsintás királyt is. 90 rózsával köszöntötték Kaposváron. (folyt.)

Elment egy kiváló tévés

Hegyi László miskolci operatőrt 60 éves korában érte a halál. Számos kulturális műsor, köztük a Kaleidoszkóp VersFesztivál filmes munkáiban közreműködött, elképzelhetetlen volt nélküle az Operafesztivál. (folyt.)

Vendéghang megy az FMH-ba

11 magyar klasszikus költő válogatott verseiből láthat új műsort a közönség egy öt alkalommal szervezett zenei verssorozat első állomásán, a TEMI Fővárosi Művelődési Házában, a Vendéghang együttessel. (folyt.)

Ágh István költőé a Kölcsey-plakett

Ágh István Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, a Magyar Versmondók Egyesületének örökös tiszteletbeli tagja kapta a Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napja alkalmából. (folyt.)

Költőktől: Írás és szolidaritás

Parti Nagy Lajos arról beszél, hogyan lehet egy végrendelet az erkölcsi tartás nem megkérdőjelezhető dokumentuma. Tóth Krisztina a szegénységirodalom visszatérését mutatja be Gelléri Andor Endre novellája révén. (folyt.)

Karnyújtásnyira az Oscar-díj!

Oscarra jelölték az Amerikai Filmakadémia tagjai a Saul fiát! Majd 30 év után Nemes Jeles László rendezésével ismét van magyar várományosa a filmek legmagasabb elismerésének, az Akadémiai Díjnak. (folyt.)

Konrád György Esterházy Pétert javasolja Nobel-díjra

Esterházy Péter fejében megvalósul a korlátlan egyidejűség, mesék, képek, bölcseleti ötletek és viccek egyetlen nagy edényben forognak. - írja Konrád György laudációjában. (folyt.)

Golden Globe-díj a Saul fiának!

Örök értékű, mint a vers! Bár nem költészeti esemény, mégsem mehetünk el mellette szó nélkül, mert fontos a Golden Globe-díj, ha a világ figyelmét jelenti: a Saul fia elnyerte Hollywood és a világ elismerését. (folyt.)

Petőfi vers-koncert

Petőfi-vers koncerttel készül a Petőfi Irodalmi Múzeum a Bob és Bobék Orchestra előadásában. Az est Petőfi verseinek „új ritmusát" ragadja meg kortárs zenei és verselési stílusok segítségével. (folyt.)

Elment Újfalusi Gábor

Fájó szívvel tudatjuk, hogy türelemmel viselt súlyos betegség következtében, életének 63. évében elhunyt Újfalusi Gábor. Sokoldalú szakemberként, s igazi reneszánsz emberként él emlékezetünkben. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum