Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2015. szeptember

Az írók és a költők magánéletéről

Nyáry Krisztián szerelmeskönyvei ugyan sikeresek, ám a második kötet szakmailag nagy vihart kavart: Kölcsey posztumusz coming outjától volt hangos a sajtó. A szerzőt és Margócsy Istvánt ültette a Magyar Narancs egy asztalhoz. (folyt.)

Színikritikusok díjai 2015

Az Örkény István Színház e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY című, Mohácsi János rendezte produkciója kapta a legjobb előadásnak járó elismerést a Színházi Kritikusok Céhének díjátadóján. Molnár Piroska életműdíjat kapott. (folyt.)

Memento: Tartsd számon őket

A klasszikus és XX. századi magyar líra legjelentősebb zsidó és holokauszt tárgyú verseit szólaltatták meg zeneművekkel együtt a Vallai Kert Memento című estjén, Turczi István rendezésében, a Versmondó Egyesület gondozásában. (folyt.)

Fiatalok fenn, a Parnasszuson

A világra jövésben és világra találásban lévő fiatal magyar költészethez értelmezési javaslatokat, az itt és most horizontján kitapintható tendenciákat, generációk közötti kapcsolatokat vizsgál a Parnasszus a nyári számában. (folyt.)

Szabadversek Závada Pétertől

Három évvel az Ahol megszakad után új verseskötettel jelentkezett Závada Péter, és rögtön második kötetével, a Mész-szel új csapásirány mentén halad: az első kötet versbeszédét a rímekkel és szerkezetekkel együtt elengedte. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum