Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2015. július

Ács János is eltávozott

Lapu Mari egykori játszótárs után a Szegedi Egyetemi Színpad másik legendás csapatából Ács János színházi rendező is elment! Paál Istvánnak lesz dolga újra színházat csinálni odaát. (folyt.)

Gyász: Lapu Mari elment

Megint egy hatalmas sóhaj! Boldog vagyok, hogy ismerhettem - láthattam munkáit és mindig drukkoltam a csapatnak és annak a szellemiségnek, amit Ő és ŐK képviseltek. Amíg mi vagyunk - élünk és tanítványaid is működnek velünk vagy Lapu Mari! (folyt.)

Születésnapi levél - Vass Tibornak

Vass Tibor író, szerkesztő negyven éves. Immáron mondhatni kész öregember! Évek óta több-kevesebb sikerrel űzi Kun Marcellát. De szegény, amióta elkapta a Spanyolnáthát, nehezen boldogul a világban, (Balogh Robert-tól - folyt.)

Meghalt Koltai Tamás

Életének 73. évében váratlanul hunyt el szombaton Koltai Tamás színikritikus, esztéta, újságíró - tájékoztatott a család vasárnapra virradóra. Közöljük a színikritikus 70. születésnapja alkalmából készített interjút. (folyt.)

Velünk lehetne még Nagy László

Tetszeleghetett volna a költőfejedelem szerepében, ám ő inkább versben bujdosó haramiának vallotta magát. A hetvenes években talán a legnépszerűbb magyar költő volt. 90 éves lenne Nagy László. (folyt.)

Elhunyt Anamaria Pop

63 éves korában érte a halál a román költőnőt, Anamaria Popot (Papp Annamáriát), aki számos neves kortárs magyar szerző, köztük Esterházy Péter, Nádas Péter és Kertész Imre műveinek fordítóját. (folyt.)

PROPGRESS PÁPA 2015

„Az amatőr színjátszásnak megújulnia kell. Kreatívkodott már eleget a zárt szobában. Kijött onnan, és munkába kezdett. Amit ott bent megtapasztalt, azt kihozta a nagyközönség elé." Komáromi Sándor fesztiváligazgató (folyt.)

100 éve született Gáti József

’’GÁTITANÁRÚR’’ - ahogy színész nemzedékek hívták – most lenne száz éves. A jellegzetes orgánumú, elsősorban versmondóként emlékezetes színész, 1950 óta haláláig (1998) tanított a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum