Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2015. június

Ady-kézirat került elő!

Elveszettnek hitt Ady-kéziratot kapott az Országos Széchényi Könyvtár: a Májusi zápor után című vers eredeti kéziratát, az 1908-ban írt verset Diósady Levente, az Ady család egyik Kanadában élő leszármazottja adományozta a könyvtárnak. (folyt.)

A nagy ÍRodalom nagyja: Yeats

150 éve született William Butler Yeats Nobel-díjas ír költő, drámaíró, a 20. századi irodalom egyik legjelentősebb alakja. Alaposan átgondolt, megmunkált rendszert alkotott, teozófiai, keresztény és hindu tanok alapjain. (folyt.)

Titkosírás Balassi óta

„Nagy úr leszek, ha egyébképpen nem is, farkam után" - írta egyik titkosírással készült levelében Balassi Bálint. A magyar nyelvű irodalom első kiemelkedő művelőjének kriptográfiai munkásságára is kitér Láng Benedek megjelent kötetében. (folyt.)

Sütő András 88 éves lenne

Drámáit ma is folyamatosan játsszák színházak, műveit újabb és újabb kiadásokban jelentetik meg. Az erdélyi magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotója, aki a magyar irodalom élmezőnyébe is bekerült. Versei feledhetetlenek. (folyt.)

Díszdoktori cím a világhírű írónak

Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui írót az irodalomtudományok díszdoktorává avatta az ELTE. Az elismerést az egyetem küldöttsége a madridi magyar nagykövetségen adta át a világhírű írónak. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum