Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2014. december

Grecsó Krisztián: Utazás a téli éjszakában

A Blahán vett fel minket, rohanni kellett, mert késésben voltunk, ahogy mindig, az élet viszonylatok és határidők metszete, és már a szülőszobából kifelé jövet deficit van, lemaradás, soha semmi nincs a helyén... (folyt.)

Illyés igazsága

Nagy érdeklődés kísérte a VII. Illyés Gyula Nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét, amit december 7-én a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében rendeztünk meg. A színvonalas elődöntők már előrevetítették a döntő sikerét. (folyt.)

Prima Díjas lett Buda Ferenc

Buda Ferenc költő, Kossuth- és József Attila-díjas, a magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke lett az egyik, Bodor Ádám író a másik Prima Díjas az idei Prima Primissima magyar irodalom kategóriájában. (folyt.)

Nyíregyházán, Bíbor parázson

A Bíbor parázson című hangoskönyvet mutatták be a Móricz Zsigmond Színház MŰvész Stúdiójában, telt ház előtt. A Radnóti által írt, valamint a költő nyomán született verseket három olyan színész adta elő, akik Nyíregyházán játszottak. (folyt.)

Turczi István lett a Primissima

12.alkalommal vették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet jeles képviselői. A magyar irodalom kategóriában Turczi István költőnek, a Magyar Versmondók Egyesülete irodalmi alelnökének ítélték a díjat. (folyt.)

Wiegmann Alfréd kapta 2014-ben a Radnóti-díjat

Wiegmann Alfréd színházi és televíziós szakember, Nívó-díjas rendező, az Első magyar Versszínház művészeti vezetője kapta 2014-ben a Radnóti-díjat. A rangos elismerést Győrben vette át. Itt a laudáció. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum