Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2014. szeptember

Buda Ferenc és Ágh István a Nemzet Művésze

Buda Ferenc, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke és Ágh István, a Hetek költői csoportosulás tagjai is megkapták a Nemzet Művésze címet. Mindketten a Kaleidoszkóp VersFesztivál meghívottjai, akik a Ratkó József emlékesten (folyt. )

Kiadják Gyarmati Fanni naplóját!

Decemberre tervezi megjelentetni a Jaffa Kiadó Gyarmati Fanninak, Radnóti Miklós özvegyének naplóját, amelyben házas életük éveinek eseményeit rögzítette. Igen terjedelmes - mintegy 3 és fél millió karakteres - műről van szó. (folyt.)

Magyar költészet Amerikában

A magyar kultúrkincs, a versmondás és a versszínház önálló műfajának külhoni, tengerentúli népszerűsítése érdekében New Yorkban, Floridában és Torontóban is tárgyalt Lutter Imre, a Versmondók ügyvezető elnöke. (folyt.)

A költészet első folyója

Immár hivatalosan is megkapta Kínában A költészet folyója kitüntető címet a 160 kilométer hosszan kanyargó észak-kínai Csiho (Qihe), mivel költők generációit ihletett meg, sok száz vers központi témája. (folyt.)

Emléknapok Határ Győzővel

Még nem késő jelentkezni a Határ Győző versmondó versenyre! A nevezési határidő VÁLTOZOTT, a versmondók október 5-ig jelezhetik részvételi szándékukat. (folyt.)

Még két hét a nevezésre!

Jön Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, ahol a vers minden formája színpadra kerül! A 15. JUBILEUMI KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL helyszíne idén SOPRON - a Petőfi Sándor Színház és Liszt Ferenc Művelődési Központ. (folyt.)

Törőcsik: Elment velük az életem egy része

Minden színházkedvelőt mélyen megérintett Sztankay István és Avar István halálhíre, de az élet nem áll meg - a nemzet színészeinek ismét választaniuk kell. (folyt.)

Székelyföld a Tisza mentén

Székelyföld a Tisza mentén Immáron másodjára látogatnak el a Székelyföld című folyóirat munkatársai Csongrád megyébe, ahol költőtalálkozón vesznek részt. Vendégek lesznek: Lövétei Lázár László költő, főszerkesztő Fekete Vince költő, szerkesztő és Markó Béla költő. (folyt.)

Avar István, a Nemzet Színésze elhunyt

2014-ben Avar István a harmadik a Nemzet Színészei közül, akitől el kellett búcsúznunk. Áprilisban Szabó Gyula, most pénteken pedig Sztankay István csukta le örökre a szemét. (folyt.)

Elhunyt Sztankay István, a Nemzet Színésze

Meghalt Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya pénteken. A színész 78 éves volt. (folyt.)

VII. „TÁLTOS VILÁG" Népmese- és Népballada Előadói Találkozó

MEGVÁLTOZOTT A TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: 2014. október 4. Jelentkezéseket szeptember 25-ig fogadunk el. A TEMI Fővárosi Művelődési Háza meghirdeti a VII. „TÁLTOS VILÁG" Népmese- és Népballada Előadói Találkozót. (folyt.)

Illyés Gyula VII. Nemzeti vers- és prózamondó verseny

A Nemzeti Művelődési Intézet , a Magyar Versmondók Egyesülete, a Magyar Írószövetség a Petőfi Irodalmi Múzeum és A Vértes Agorája meghirdeti az ILLYÉS GYULA VII. Nemzeti vers- és (folyt.)

2. Határ Győző Emléknapok és Versmondó Verseny

Az Írók Alapítványa, a Magyar Versmondók Egyesülete és Gyomaendrőd Önkormányzata A 2. HATÁR GYŐZŐ EMLÉKNAPOK(folyt.)

A holokauszt és Ratkó József költészete a 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválon

Az évfordulók kapcsán a holokauszt és Ratkó József költészete lesznek a fő témái a jubileumi 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválnak. (folyt.)

Prima Primissima-díj jelöltjei Buda Ferenc és Turczi István

A Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke Buda Ferenc és Turczi István irodalmi alelnök a Prima Primissima jelöltjei között. (folyt.)

Elhunyt Joan Rivers

81 éves korában érte a halál minden idők leghíresebb női komikusát, Emmy-díjas színészt. Halálát csütörtökön lánya erősítette meg, azóta számos híresség is búcsút vett a Fashion Police házigazdájától. (folyt.)

De ki árasztotta el versekkel a Facebookot?

Napok óta tombol az új őrület a Facebookon: mindenki arra kéri az ismerőseit, hogy macskás képek és fárasztó szóviccek helyett a kedvenc magyar versüket posztolják, és kérjék ugyanerre az ismerőseiket is. (folyt.)

Hommage á József Attila alkotói pályázat

"A távolságot, mint üveg golyót, megkapod, óriás leszel"..., Hommage á József Attila irodalmi pályázat! (folyt.)

15. Jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztivál

Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje. Hivatásos és nem hivatásos versmondók, színészek,előadóművészek, illetve társulataik, zenészek és filmesek versenyeznek. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum