Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2014. június

Futball, költészet és ami még fontos

A futball nem fontos. Aki költeményeket olvas, nem túl fontos dolgokról olvas. Akadnak fontos ügyeket tartalmazó versek, ezek végképp nem fontosak. Kukorelly Endre írása. (folyt.)

Az utolsó szerep: Tegyi Tibor halála

A Veszprém megyei versmondás ügye nagy veszteséget szenvedett: Tegyi Tibor számos diákját készítette és kísérte versmondó versenyekre, gyermekeit is jól ismerjük a pódiumról. Előadás közben halt meg. (folyt.)

Ismeretlen versek Pablo Nerudától

A világhírű chilei irodalmi Nobel-díjas költő húsz, eddig ismeretlen versére bukkantak kéziratai között. A művek katalogizálása során megtalált írások valódiságát szakértők vizsgálták meg. (folyt.)

Kicsinyke kortárs költészet

Fiatal szerzőké volt a főszerep Pesten a Vörösmarty téri nagyszínpad programján. Előbb két többkötetes alkotó mutatkozott be új oldaláról, majd három elsőkötetes költő. Izgalmas és ígéretes volt. (folyt.)

Mennie kell a színháznak

A helyzet: a Nemzeti Táncszínháznak költöznie kell, mert a miniszterelnök irodáinak ezt az épületet szemelte ki a kormányzat. Mindezt a a sajtóból tudták meg. L. Simon László szerint nincs veszélyben a működésük. (folyt.)

Átkelés Budapesten

A Térey János új kötete után Átkelés Budapesten címre keresztelt zenés irodalmi esten a Libri hazai újdonságaiból ismerhettünk meg egy jó nagy csokorral. Nőtt is a megvenni kívánt könyvek száma a fejünkben. (folyt.)

Közelednek a nyári verstáborok

A Latinovits nevét viselő színész műhely és a Bella István verstábor hívja júliusban a tehetséges diákokat Neszmélyre. A gyerekeket a Regösök húrján... versmondó tábor várja! (folyt.)

Ady és Hobo

Ady Endre verseiből és Fekete-Kovács Kornél zenéivel készített lemezt Földes László A föltámadás szomorúsága címmel. Arról is beszélt, hogy a Hobo és Bandájával a közeljövőben többször koncertezik majd. (folyt.)

Könyv, bor és jazz

A jubileumi Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok idei balatonfüredi rendezvénysorozata nem véletlenül kapta a Könyv - Bor - Jazz Fesztivál címet. A programokat úgy állították össze, hogy a látogatók egész hétvégén jöjjenek. (folyt.)

Baranyi Ferenc 60 éves pályája

Jubileumi Baranyi -versválogatással, regényekkel, új verseskötetekkel és egy olasz mártírokról szóló monográfiával készül a Hungarovox Kiadó a csütörtökön kezdődő 85. Ünnepi Könyvhétre. (folyt.)

Szalóki Ágitól új album: Körforgás

Dallamban a vers, költészetben a dallam. Zenében a szöveg, szövegben a zene. És: mind­kettőben a hangok. A kötetnyitó és címadó Szabó T. Anna-vers soraira rímelve ez Szalóki Ági Körforgás című új albuma. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum