Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2014. március

Esterházy Péter hangoskönyve

Megjelent Esterházy Péter Ha minden jól megy hangoskönyve, aminek bemutatóját most, március 27-én tartották az Örkény István Könyvesboltban. A kilencvenes évek elemző nagyesszéi a szerző előadásában hallgathatók meg. (folyt.)

Faludy György és az amcsi bombázó szonettje

Hosszú és izgalmas életének egy rövid időszakában Faludy György az amerikai hadsereg katonája volt. Így esett, hogy csöcsös csaj helyett hátborzongató vers került egy második világháborús amerikai bombázóra. (folyt.)

Móra F. szerelmi tízparancsolata

Móra Ferenc eddig még sosem publikált szerelmi tízparancsolatát posztolta Facebook-oldalán Nyáry Krisztián. A tíz pontot az író 54 évesen írta utolsó szerelmének, a 31 éves Kalmár Ilonának, vagyis Kicának. (folyt.)

Kányádi Sándor verse a pápának

Az olasz fővárosban olvassa fel verseit Kányádi Sándor költő, aki átadta egyik művét Ferenc pápának. Az erdélyi születésű Kossuth-díjas költő a költészet világnapja alkalmából érkezett Olaszországba, a Római Magyar Akadémiára. (folyt.)

Költészet vásznon

A Költészet Napja alkalmából fiatal kortárs művészek állítják ki versekhez, irodalmi művekhez készített, különböző alkotásaikat. A művészek egyedi grafikáikkal, festményeikkel nemcsak illusztrálják a költeményeket, hanem értelmezik is azokat. (folyt.)

Versmaraton: kié itt a tér?

Idén több mint száz kortárs magyar költő olvassa fel verseit április 11-én, a költészet napja alkalmából szervezett negyedik hivatalos Versmaratonon. A Kossuth téren viszont folytatódik a József Attila melletti kiállás. (folyt.)

Márciusi titkok

Elszavalta Petőfi a Nemzeti dalt a múzeum lépcsőjén? Kiről nevezték el a Pilvax kávéházat? A státusfoglyok közül kit felejtettek el kiszabadítani a forradalmárok? Ki volt a múzeum portása, aki fogadta Petőfit? Ma is izgalmas kérdések, amelyekre van válasz. (folyt.)

Sírva Vigadó

Demonstrálók fogadták a Magyar Művészeti Akadémia tulajdonába került, 4,5 milliárd forintból felújított Pesti Vigadó átadására érkezőket péntek este. A tüntetők a kormány kultúrpolitikája ellen tiltakoztak, a fiatalokkal szemben a rendőrök intézkedtek. (folyt.)

Forradalom cenzúrázva

11-en visszaléptek az ünnepi műsortól, mert a köztévé kifogásolta, hogy az aktuálpolitikát és a sajtószabadságot is érintik a "szavak forradalma" szabad költészeti szövegei. Az MTVA-nak nem tetszik a márciusi 12 pont, a cenzúra eltörlése. (folyt.)

Petőfit haza? Vagy nem őt?

Pont 25 éve, hogy Morvai Ferenc (68) és az általa vezetett Petőfi-expedíció Barguzinban megtalált egy csontvázat, amiről úgy gondolják, a költőé. DNS-vizsgálatot és magyarországi temetést akar a Magyarok Világszövetsége. (folyt.)

Versmondóként indultak

Új sorozatot indít a vers.hu: olyan ismert emberek beszélnek magukról, akik kiváló versmondók, anno színésznek készültek, sőt drámatagozatosok voltak, ám az élet kicsit odébb sodorta őket. Reflektorban elsőként Kunhalmi Ágnes. (folyt.)

Versek dugóban

Egy felmérés szerint akár 60 százalékkal is megemelkedhet a dugóban ülő sofőrök stresszhormon szintje. A nagyobb feszültség rövidebb távon balesetveszélyt okozhat, hosszabb távon káros lehet az egészségre. A költészet jelentheti a megoldást. (folyt.)

Testversek

A Szkéné Horváth Csaba koreográfus, rendező művészeti vezetésével, a Forte Társulattal közösen indít útjára egy költői sorozatot Testversek címen, mely a fizikai színház, a kötött improvizáció, a hangok, szavak, versek és a test organikus összefonódásán alapul. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum