Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2014. január

Társadalom és költészet

A Társadalom és költészet című esten Fehér Renátó és Hevesi Judit saját költészetükről és a verseik politikai-társadalmi vetületéről beszéltek. Kiderült, melyikük miért kezdett verseket írni, és miért éli vajon ma virágkorát a költészet. (folyt.)

Szerelemmel: Egy perccel tovább

Öt sikeres tavalyi szereplés után az Egy perccel tovább című produkció újabb előadáshoz érkezett. A Tallér Edina által írt lélekjátékot Mester Szilvia és Köleséri Sándor adja elő a Pepita Ofélia Bárban. Szöveg és zene is egymásra talál a pódiumon. (folyt.)

Karády legutolsó felvétele

Kiadják CD-n Karády Katalin feltehetően utolsóként rögzített előadását. A 85-ös hangfelvételen a színésznő korabeli filmjeinek slágereit és tőle soha nem halott zeneszámokat énekel Nagymáthé Huba zongorista kíséretével. (folyt.)

Himnusz minden időben

Több tízezer diák szavalta együtt a Himnuszt itthon és a határainkon túl. A Munkácsy-gimnázium Kaposváron online csatlakozott a versmondáshoz a magyar kultúra napján. Verssel, zenével, konferenciákkal emlékezett az ország. (folyt.)

Ratkó Emlékév: itt a folytatás

Ratkó József életével és művészetével ismerkedhettek meg az érdeklődők azon a rendezvényen, amelyet a tuzséri iskolai és közművelődési könyvtárban rendeztek meg január 22-én. Javában zajlik a Ratkó József Emlékév. (folyt.)

Grecsó Krisztián: Kémlelő

Elvittem őket plázába, azt hittem, jó ötlet. Lássák, merre szalad a világ, és mert nem láttak még olyat. A már tíz éve halott apám - idén lenne hatvanéves - akkor már tíz éve nem mozdult ki a faluból. Ott érte minden új év a termáltavak partján... (folyt.)

Sinéad Morrissey T.S. Eliot-díjas

Sinéad Morrissey, Belfast első koszorús költője kapta az idei T.S. Eliot költészeti díjat Parallax című verseskötetéért. A zsűrielnök az ír költő verseit politikai, történelmi és egyéni szempontból is ambiciózusnak nevezte. (folyt.)

Új helyen a Cseh Tamás Archívum

A jövő szerdán nyílik a budai Várban, az Úri utcai hajdani Mailáth-palotában a Cseh Tamás Archívum. Az eddig az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) által gondozott gyűjtemény új otthona a Magyar Nemzeti Levéltár egyik épülete. (folyt.)

Koszorús költő

Létrehozták a belgák a "koszorús költő" nevű intézményt azzal a nem egyszerű feladattal, hogy építsen hidat az ország két elkülönülő kulturális közössége, a vallonok és a flamandok között. A címet elsőként két évig Charles Ducal flamand költő viseli. (folyt.)

Elkölthető-e a költészet?

Nincs többé költő a bankjegyen, az irodalom elvész az adatözön tengerében, az írói kánonok politikailag is megosztottak. Mi lehet ebben a helyzetben az író feladata? Nem a költők arcképei ékítik már a nemzeti fizetőeszközt... (folyt.)

A dekadens költő

A költőfejedelem, Verlaine Költészettan című verse a szimbolizmus ars poeticája lett. A költőt gyengéd szálak fűzték a nála fiatalabb Rimbaud-hoz. Két évet börtönben töltött, mialatt hívő kereszténnyé vált. Nyomorban halt meg 118 éve Párizsban. (folyt.)

Krasznahorkai László 60 éves

Krasznahorkai László Kossuth-díjas író hatvan évvel ezelőtt, 1954. január 5-én született. Január 8-án, születésnapja alkalmából az Írók Boltjában mutatják be Háború és háború című regényének első teljes kiadását. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum