Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. október

Hegedűs D. Géza pódiumi estje

Most nem a 70-es évek olasz slágerei révén andalítja a közönséget, miként tette egy évtizede a Pécsi Nyári Színház, majd a PNSZ színpadán. Hegedűs D. Géza ezúttal francia és magyar sanzonokkal, no és költészetünk remekeivel varázsol. (folyt.)

Emlékezés Furmann Imrére

Október 27-én lett volna 62 éves Furmann Imre, a Szabó Lőrinc-díjjal kitüntetett költő, jogász, aki élete jelentős részét Miskolcon töltötte. Családtagjai, barátai is ebben a városban gyűltek össze, hogy megemlékezzenek róla. (folyt.)

Búcsú Somkuti Gabriellától

Kedden vesznek végső búcsút Somkuti Gabriella könyvtárostól, költő és művelődés-történésztől, aki 83 éves korában október 4-én halt meg Budapesten. Verseket az 1990-es évektől kezdve jelentetett meg. (folyt.)

Irodalmi KékSzobaHall

Újra várja látogatóit vasárnap esténként a Budapest Jazz Clubban a népszerű KékSzobaHall színházzal, verssel, zenével, irodalommal és rendhagyó beszélgetésekkel. Hernádi Judit, Tompos Kátya, Spiró György és Darvasi László is vendég. (folyt.)

Pannon versfesztivál

A kortársköltészetet népszerűsítő programsorozat indul október 25-én Zalaegerszegen. A rendezvényeken műhelymunka keretében a zene, a ritmus eszközeivel ismertetik meg a fiatalokat a kortárs költészettel, több helyszínen. (folyt.)

Forradalmi vershullám

Miskolcon az 56-os forradalomra, Sárszentlőrincen Petőfire emlékeztek versmondó versennyel fiatalok. Borsod megyéből 18 diák, Tolna megye 13 településéről 24 tanuló mondott verset. Fecske Csaba és Serfőző Simon is zsűrizett. (folyt.)

Nádas Péter képei és estje Téreyvel

Nádas Péter egész fényképészi életművét jellemző gyűjteményt adott a Petőfi Irodalmi Múzeumnak, ez alkalomból a Kossuth-díjas író készülő memoárjából olvasott fel az intézményben. Az író Térey Jánossal megy Egerbe. (folyt.)

Babitsék a zombik ellen

Ki gondolta volna, hogy egyszer a magyar költészet neves alakjait fogják zombik megtámadni! A Nyugat+Zombik címet viselő képregény első része diplomamunkának készült, de ha minden jól megy, hamarosan jön a teljes történet! (folyt.)

Ady bevonulása Brüsszelbe

A fiatal Térey kapcsán közhelynek számított, hogy ez a költészet valamilyen módon Ady Endre költészetéhez kapcsolódik - ez a viszony kerül a Mollban újra a középpontba, természetesen egészen másképp, mint a '90-es évek köteteiben.

Eltávozott Béres Ferenc

Sajnálattal tudatjuk, hogy 2013. október 5-én, hosszan tartó súlyos betegség után ötvenhét éves korában elhunyt Béres Ferenc kiváló színjátszó, versmondó, a Magyar Versmondók Egyesületének alapító tagja. Kiss László elnök rövid emlékezése.

Márai angolul

Márai Sándor magyar író első angol nyelvű verseskötetét The Withering World címmel szerdán mutatják be a Londoni Magyar Kulturális Központban, az Alma Books független brit könyvkiadóval együttműködésben. A Halotti beszéd is elhangzik. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum