Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. szeptember

Buda Ferenc lett a DIA új tagja

Buda Ferenc költőt választották a testület új tagjává a Digitális Irodalmi Akadémia gyűlésén a tagok. A költő a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke, elődje, Bella István is tagja volt a DIA-nak. (folyt.)

Megnyílt a Nagy Gáspár emlékház

Szeptember 28-án nyílt Bérbaltaváron a Nagy Gáspár emlékház. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott többek között Nagy Gábor, a Nagy Gáspár Alapítvány kurátora és H. Bagó Ilona, az emlékházban rendezett kiállítás kurátora. (folyt.)

Turczi Istváné az Eminescu-díj

A romániai Craiova városban alapított Mihai Eminescu Akadémia költészeti díját kapja Turczi István József Attila-díjas költő, író, műfordító. A Magyar Versmondók Egyesületének irodalmi alelnöke személyesen veszi át a díjat. (folyt.)

Kertész Imre és Auschwitz

Miért nem tudjuk tudomásul venni Kertész Imre magányosságát? Azt, hogy az életműve mindenkié, a véleménye pedig senkié. "Mi lennék Auschwitz nélkül?" címmel jelent meg interjú a Nobel-díjas íróval a frankfurti lapban. (folyt.)

85 éves a legenda

A 85 éves Juhász Ferenc költőt köszöntötték a Petőfi Irodalmi Múzeumban barátai és tisztelői. Ferencz Győző Allen Ginsberghez hasonította a költő A tékozló ország című eposzát. Szőcs Géza költő szerint a nagy magyar mamutok egyike. (folyt.)

Szépíró kurzus

A Magyar Író Akadémia nem hagyományos egyetemi képzést indít. A Szépíró mesterkurzuson mesterségbeli tudást, írói technikákat és módszereket sajátíthatnak el a hallgatók, és megismerkedhetnek a kortárs irodalom nagyjaival. (folyt.)

Zalán Tibor fődíja a költőversenyen

Zalán Tibor kapta a fődíjat, különdíjat kapott Aczél Géza, a Bertha Bulcsu-díjat idén Száraz Miklós György kapta a 21. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőversenyen - jelentették be a díjkiosztó gálaesten a hétvégén, Balatonfüreden. (folyt.)

Őze Lajos Verseny

Ismét megrendezi idén a Közhasznú Alapítvány a Dadogókért és a Seneca Beszéd Stúdió az Őze Lajos Vers-és Prózamondó Versenyt, a Magyarországon és határainkon túl élő középiskolás korú fiatalok részére. A döntő 2014-ben lesz. (folyt.)

Gerendás Péter új lemeze

A hivatalos könyv- és lemezbemutató előtt hallhatják Gerendás Péter új dalait azok, akik szeptember 8-án, a Magyar Dal Napján, ellátogatnak a zsirai, vagy a budapesti helyszínekre. Nem akármilyen zenei anyagról van szó. (folyt.)

Aradi Balázs megy Angliába

Aradi Balázs az angliai Kentben kezd új életet, ahol rokonai éttermében fog majd dolgozni. Balázsnak külföldön a nulláról kell felépítenie a karrierjét. Az már bizonyos, hogy a vers.hu-nak folyamatosan beszámol majd tervei alakulásáról. (folyt.)

Stúdiószínpad Kozák emlékére

Az induló színházi évadban Kozák Andrásról nevezik el a székesfehérvári Vörösmarty Színház stúdiószínpadát, jelentette be Szikora János, az intézmény igazgatója. Tisztelegni szeretne a társulat a nyolc éve elhunyt művész előtt. (folyt.)

Jön a 11. Spinoza Zsidó Fesztivál

A 11. Spinoza Zsidó Fesztivál szeptember 8. és 21. között kerül megrendezésre. Az érdeklődők két héten keresztül válogathatnak a színházi és zenés előadások, továbbá az ismeretterjesztő programok közül. Izgalmasnak ígérkezik! (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum