Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. június

Udvarhelyen Sütő új mellszobra

Székelyudvarhelyen leplezték le Zavaczky Walter alkotását, Sütő András első portrészobrát. A Sütő András Baráti Egyesület székelyudvarhelyi tagjai és az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány tavaly kezdett adományt gyűjteni a szoborért. (folyt.)

Weöres Sándor Asztaltársaság

Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány című drámáját a szerző 100. születésnapján mutatta be a Weöres Sándor Színház Valló Péter rendezésében. Az előadás előtt megalakult a Weöres Sándor Asztaltársaság is. (folyt.)

Elhunyt Marsall László

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 80. évében elhunyt Marsall László költő, Kossuth-díjas, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja - közölte a köztestület kedden az MTI-vel. Költői pályakezdését Weöres Sándor segítette. (folyt.)

Verstáborosok a Színművészetin

A Versművészeti Táborok két tavalyi résztvevője, Bartos Ági és Horváth Csenge, valamint a korábbi verstábor egyik oszlopos tagja, Aradi Balázs is bejutott a Színház és Filmművészeti Egyetem színész szakának harmadik rostájára. (folyt.)

Kiss Dénes költő meghalt

Életének 78. évében, pénteken elhunyt Kiss Dénes József Attila-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, Zala megye és Lenti város díszpolgára. Az alkotót hosszan tartó súlyos betegség után Budapesten érte a halál. (folyt.)

Üveggolyó-díj

Az Írók Boltja „Üveggolyó rend"-je olyan elismerés, amit a bolt munkatársai évente adományoznak egy-egy kortárs irodalmi személyiségnek - irodalmi tevékenysége - mellett a bolt dolgozóival való bensőséges kapcsolata elismeréseként. (folyt.)

Ezt is elviszem magammal...

Erdős Virág az egyik leghíresebb magyar író, aki a 83. Ünnepi Könyvhéten soron következő kilencedik kötetével lepte meg az irodalomkedvelő közönséget. Két beszélgetést közlünk a politikai költészetben is egyedülálló hangvételű költővel. (folyt.)

Latinovits köztünk van

Erős mezőny, jó versek és előadók jellemezték a XIX. alkalommal rendezett Latinovits verstalálkozót Balatonszemesen, ahol mindent át tudott hatni a Színészkirály szellemisége. A legjobbak komoly nyereményekkel tértek haza. (folyt.)

A Weöres-életmű utolsó kötete

Weöres lírájának kevésbé közismert vonulatait, például a politikus költőt, a magánéleti lírikust, az utolsó időkből származó verseket ismerheti meg az olvasó a Helikon Könyvkiadónál megjelent új kötetből. Elindult a Weöres centenáriumi év. (folyt.)

Verstáborok és színházi műhely

Egyszerre rendezi meg színházi és versmondó táborait Neszmélyben a Magyar Versmondók Egyesülete. Idén a kamaszok és a fiatal felnőttek mellett, már a legkisebbeket is várják. Egykori táborozók, népszerű művészek oktatnak majd. (folyt.)

87 éves lenne Allen Ginsberg

Allen Ginsberg a beatnemzedék egyik ikonikus alakja, aki botrányokban, tragikus és groteszk eseményekben gazdag és alkotó életet élt. A 20. századi amerikai költészet egyik legnagyobb alakja volt, életművével tabukat döntött. Hogyan halt meg?

Ritka darabok az irodalomból

Irodalomtörténeti különlegességeket árvereznek el június 6-án Kaposváron. Ady Endre Szép Ernőnek küldött, töltőtollal teleírt lapon a Csinszkához fűződő érzéseiről is vallott - ez is kalapács alá kerül. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum