Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. május

Elhunyt Bárdy György

Életének 93. évében, hétfőn elhunyt a Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész. Az elmúlt évtizedek számtalan színházi és filmes szerepe szólalt meg Bárdy György baritonján. Haláláig a Vígszínház társulatának tagja volt. (folyt.)

Minden kezdet

Minden kezdet címmel, ezúttal a regény műfajának egyik kiemelkedő példányával lepi meg az olvasókat Turczi István József Attila-díjas költő, író, műfordító az Ünnepi Könyvhéten. A beavatás regénye a Palatinus Kiadó gondozásában jelenik meg. (folyt.)

Új költőnk versei

A Rím Könyvkiadó pavilonjában, a Vörösmarty téren, június 9-én este 6 órakor kerül sor Molnár József költő könyvbemutatójára a 84. Ünnepi Könyvhéten. A kötet címe: Csillagok, akácok. A szerző a Magyar Versmondók Egyesületénél indult. (folyt.)

Valami más lesz...

Európa és hazánk jövőjét szkeptikusan látja Kemény István költő, író, de úgy véli: ilyen helyzetben felértékelődik a költészet. Az az elkeseredett politikai vallásháború, aminek nincs párja Európában, előtérbe helyezi a politikai-közéleti verseket. (folyt.)

Sopronba költözik a VersFesztivál

A 15. jubileumi évfordulóját ünneplő fesztivál fővédnöke Buda Ferenc költő lesz. Sokrétű, színes programsorozattal készülnek a szervezők, de egyelőre nem tudni, mire lesz pénz. Várnak az állami döntéshozatalra és a támogatókra. (folyt.)

Költészeti Nívó-díj

Balázs Istvánt a vers már gyermekkorában megragadta, ám egy időben nem ez volt élete fő mozgatója. A sors azonban úgy rendelkezett, hogy a költészet újra megtalálta, és számos kulturális eseményen élvezheti verselését a közönség. (folyt.)

Emléktábla Faludy Györgynek

A 2006-ban elhunyt Faludy György író, költő, humanista emlékére avatott köztéri táblát egykori szülőházánál a VII. kerületi önkormányzat pénteken a Damjanich utcában Budapesten. Faludy György 1910. szeptember 22-én született. (folyt.)

Költészeti ereklyetár

Valóságos költészeti ereklyetárat találunk Tunyogmatolcson! A Helyismereti Kör egyik prominensének értékes kutatása a magyar irodalom egyik leghíresebb versének mindazon információját tartalmazza, amit ezen idő alatt sikerült elérnie. (folyt.)

Új versműsor az éterben

Májustól hétfőnként Belső közlés címmel hallhatunk új, zenés irodalmi műsort a Klubrádióban. Erényt próbálnak kovácsolni a kényszerű struktúraváltásból, és a zenét az okos szó elhallgattatása helyett inkább annak elmélyítésére próbálják használni. (folyt.)

Így verselnek a nehézfiúk

A költészet igénye ősi ösztön, nem tűnik el, csupán időről időre megújul az éppen adott kor formájához idomulva. Egy verset nem lehet csak úgy átfutni, azzal foglalkozni kell, befogadni, hagyni, hogy kikövetelje magának a figyelmet. (folyt.)

Nagy Gáspárra is emlékeztek

Nagyon pontos volt a szervezés, és a nap programja nagyon jól ki volt találva, méltón a Kossuth-díjas költő emlékéhez, a magyar költészet rangjához - dicsérték a vendégek a Nagy Gáspár Versmondó Találkozót. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum