Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. április

Csángó gyerekek versenye

Tízedik alkalommal rendezték meg a csángó gyerekek versmondó versenyét Szépfalun, azaz Frumószán. A csángómagyar oktatás az elmúlt másfél év folyamán drasztikus átalakításon esett át. Sok múlik a tanárokon és a diákokon. (folyt.)

Buda Ferenc a tiszteletbeli elnök

Tiszteletbeli elnökké választották Buda Ferenc Kossuth-díjas költőt a Magyar Versmondók Egyesülete tisztújító közgyűlésén. Kiss László elnök és Lutter Imre ügyvezető elnök is újabb négy évre kapott egyhangú bizalmat. (folyt.)

Houelle­ecq nálunk

A XX. Könyvfesztivál népszerű. Azonban folyosói hírek szerint Budapest főpolgármestere kétségek között vívódott: elmenjen-e parolázni a könyvfesztivál díszvendégével, az egyik leghíresebb francia íróval, Michel Houelle­ecqkel. (folyt.)

Vajdaságiak itt, a könyvfesztiválon

A Vajdaságban működő magyar kisebbségi kiadók, élükön az újvidéki Forummal hat új kiadványt mutattak be pénteken a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A fesztivál egyébként hatalmas érdeklődés mellett zajlik. (folyt.)

Az olasz, az angol és a magyar költő

A kortárs olasz költészet roppant sokszínű. Most végre a magyar olvasó is kézbe vehet egy vaskos antológiát, és meggyőződhet erről. Szkárosi Endre, a kötet szerkesztője Nanni Balestrinivel, Tomaso Kemennyel és Faragó Dániellel beszélt. (folyt.)

Artisjus-díjak

Kántor Péter kapja idén az alapítvány Irodalmi Nagydíját, Köztünk maradjon verseskötetéért. A kitüntetést április 25-én veheti át. 1997 és 2000 között az Élet és Irodalom versrovatának vezetője. 14 kötete jelent meg. Tavaly Radnóti-díjjal tüntették ki. (folyt.)

Költészeti, előadói díjak

Kétórás, ünnepélyes versszínházi műsor közepette osztotta ki idei díjait a Költészet Napja alkalmából a Magyar Versmondók Egyesülete a Vértes Agórájában, Tatabányán. Véget ért a József Attila verseny is. Íme, a díjazottak tekintélyes sora. (folyt.)

A költészet neve változott

Bár a költőkultuszok kora lejárt, és József Attila talán a mai kamaszok szemében már inkább számít lúzernek, mint hős költőnek, vagy költőhősnek, ennek ellenére nem utálják a gyerekek a verseket. A vers ma is élő és népszerű műfaj. (folyt.)

Bányák mélyétől az egekig

A városi forgatagban a boldog járókelők versmondók nyakába borultak. A Vértes Agórájában tömeg gyűlt össze közösen elmondani József Attila Április 11. című versét. Tolongtak az érdeklődők a Weöres Sándor költészete ihlette tárlaton.. (folyt.)

Örkény özvegye és a magyar nyelv

A költészet napja remek alkalom a fanyalgásra: miért nem olvasnak elég magyar művet a világban? Miért nem értik nyelvünket, és persze a gondolkodásunkat? Bosszankodni felesleges. Értenek, csak mondjunk jó történeteket, jól. (folyt.)

Zenébe oltott vers

Zenével, verssel, vidámsággal ünnepelték meg a Költészet Napját Zalában. Mondaíró és rajzpályázat várta a gyerekeket, Spiró György költészeti szemináriumát idézték fel, énekmondó versenyt tartottak, még a politikusok is verset mondtak. (folyt.)

A vers szeretete Ikerváron

A Regösök húrján elnevezésű országos versmondó verseny regionális elődöntője volt az április 10-i Ikervári Versünnep, amelyre 89 gyermek jelentkezett. A tehetségkutató versenyről egyenes út vezet a legjobbak számára a budapesti gálára. (folyt.)

A vers az, ami fogyasztható!

Egyedi költészetnapi étlappal várják az érdeklődőket Tatabányán. Népszerű színészek, költők, versmondók érkeznek a három napig tartó országos programra. A cél, hogy megérezzük: a vers nemcsak ehető, de ínycsiklandó is. (folyt.)

Konrád György 80

Konrád György írót köszöntötték 80 éves születésnapja alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében. Kétoldalas születésnapi köszöntőt írt Konrád Györgynek Joachim Gauck német államfő, aki teára is meghívta születésnapja alkalmából. (folyt.)

Vannak idők, mikor menni kell

Ez az ország élhetetlenné vált. Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek - írja Facebook-oldalán közzétett rendkívül keserű levelében Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas előadóművész, aki elhagyja az országot. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum