Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2013. március

Diákköltőket díjaztak Sárváron

Összesen több mint háromszázan mérték össze tudásukat és tehetségüket vers, próza és tanulmány kategóriákban idén az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete által meghirdetett 36. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázaton. (folyt.)

Tóth Kinga versei

A gépi működés Tóth Kinga verseiben nem az emberi világ arctalan másik oldala, nem technikai képződmény, jóllehet a technikára is vonatkozik, sokkal inkább a „techné” szó eredeti jelentése szerint annak az embernek a tudása objektiválódik benne. (folyt.)

Látható versek

Március 20-án kétnapos verseket népszerűsítő újszerű művészeti akció indul, amely március 21-én éjfélkor, a Költészet Világnapjának utolsó perceiben ér véget. A versek kedvelői két napon át az egész országban láthatóvá teszik a költészetet. (folyt.)

Kossuth-díjak március 15-dikén

Idén Gera Zoltán színművész elmélyült művészetéért, Kalász Márton író, költő, műfordító a magyar és az egyetemes irodalmat gazdagító költői életművéért, Karinthy Márton rendező a Karinthy-szellemiség ápolásáért kapta a díjat. (folyt.)

Versmondók hava közeleg

A Kaláka együttes Kányádi Sándorral ad újabb koncertet Költészet Napja előtt. Versmaraton nyitja a Magyar Költészet Hetét a Soproni Petőfi Színházban, a Magyar Versmondók Egyesülete pedig Tatabányán tartja központi ünnepségét. (folyt.)

Soproni Ifjúsági Pódium

Fiatal tehetségek megmérettetése zajlott Sopronban. A GYIK Rendezvényház adott otthont annak a középiskolák között zajló versenynek, ahol a fiatalok a legkülönbözőbb művészeti területeken mutatták be tudásukat és kreativitásukat. (folyt.)

A fordítás hiánya

Melyik külföldi költő fordítása hiányzik a legjobban? Irodalmunk jelesei válaszolnak. Előkerül Nádasdy Ádám és a náci-kommunista ír botrányhős esete, valamint Borbély Szilárd és kollégái, Úgy Endre és Így Endre, Szkárosi, Karafiáth és Kántor Péter javaslatait. (folyt.)

Tisztújítás lesz a Versmondóknál

Tisztújításra készül a Magyar Versmondók Egyesülete. Az éves küldöttközgyűlésen az alapszabály szerint bárki részt vehet, azonban szavazati joggal csak azok rendelkeznek, akik befizették az éves tagdíjat. Időpont: 2013. március 23. (folyt.)

New York Művész Páholy

Idén is kulturális programokkal telik meg a New York Kávéház. A New York Művész Páholy idei programja március 11-ln indul, kéthetente, havonta két alkalommal látja vendégül a kortárs magyar kulturális, művészeti élet legmeghatározóbb alkotóit. (folyt.)

Versünnep Szentesen

Szentesen, a városi könyvtárban, február 16-án Országos Versmondó Találkozót rendeztek, ami végül sokkal több volt a versszeretők találkozásánál - egy kicsit a magyar vers, a magyar kultúra és a magyar nyelv ünnepévé is vált. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum