Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2012. szeptember

Százezer költő a változásért

Az év egy napján szerte a világban mintegy 100 ezer költő azért olvassa fel az írását, hogy történjen valami változás. Szeptember 29-én 115 országban mintegy 700 költészeti eseményre kerül sor. A költők ezen a napon a legfőbb értékekről beszélnek. (folyt.)

A céh kitüntetése a dráma napján

A Katona József Színházban adták át a dramaturgok céhe által évente odaítélt Az évad legjobb magyar drámája nevű díjat, amit Szálinger Balázs műve nyert el. Szép Ernő-jutalmat három neves író kapott. (folyt.)

Kiállítás Az ember tragédiájából

Sárból, napsugárból összegyúrva címmel különleges kiállítás nyílik szeptember 21-én a Kolta Galériában. A téma az Ember Tragédiája, illetve az új Nemzeti Színházat megnyitó előadás díszletei, jelmezei, előadásai. A kulisszák mögé láthatunk. (folyt.)

Fesztivál lélektől lélekig

Klasszikus és kortárs költészet, versbe csomagolt életek, pillanatok története, álom és valóság. Egy fesztivál, ahol minden megtörténik! Október 9-étől a Móricz Zsigmond Színházban vendégeskedik a 14. Kaleidoszkóp VersFesztivál egy héten át. Interjú Lutter Imrével.

Hogy írjunk, hogy el is olvassák?

Nem hagyományos egyetemi képzést indít a Magyar Író Akadémia. A Szépíró mesterkurzus célja, hogy mesterségbeli tudást, gyakorlati módszereket és írói technikákat sajátítsanak el a hallgatók, és a kortárs írókat megismerjék. (folyt.)

Tolsztoj helyett törvényszövegek

Már az is nagy meglepetést keltett, hogy parlamenti képviselő lett. Most, hogy kiszállt, a Litera arra kérte, vonjon gyorsmérleget. Kukorelly Endre költő arról, hogy mi volt számára a legelviselhetetlenebb, s tudott-e a kultúra érdekében tenni. (folyt.)

VIDOR után jön a VersFesztivál

A VIDOR fesztivál után öt héttel újabb kuriózumokat kínál a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház: jön a Kaleidoszkóp VersFesztivál. Az egy hétig tartó pódiumművészeti seregszemle több mint 60 programmal várja az érdeklődőket, október 9-től 14-ig. (folyt.)

Éles levélváltás a színházi szervezetekkel

Nyílt levélben fordult a kultúráért felelős államtitkárhoz négy színházi szervezet elnöke az úgynevezett művészeti középdíjak ügyében. L. Simon László az alábbi levélben válaszolt rá. Az Országos Sajtószolgálat nyomán közöljük a két levelet.

Száz éves Radnóti szerelme

A Pozsonyi Pikniken a rendezvényen felállított színpad melletti házban élő Gyarmati Fanninak száz luftballonnal kedveskedtek. Fifi néni 1935. augusztus 11-én kötött házasságot Radnótival, s a közösen bérelt lakásban lakik ma is. (folyt.)

Az első premier Sopronban

Vajon hány őszinte barátunk van? - tette fel a kérdést az Egerek és emberek rendezője, Pataki András az elemző próbákon az új Soproni Petőfi Színházban. Az évad nyitóelőadása október 6-án lesz. John Steinbeck művét Fazekas István fordította.

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum