Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2012. augusztus

Ókori vers Nero feleségéről

Az egyik elképzelés szerint a költemény valójában a császárné halála után nem sokkal keletkezhetett Egyiptomban, s célja a felmerülő pletykák eloszlatása volt, amelyek szerint Nero állapotos feleségének is a véreskezű uralkodó oltotta ki az életét. (folyt.)

"Stílusa alkalmas a hánytatásra"

Egy Moszkito nevű pofa istenkáromlást látott a Lázadó Krisztusban. Még az ügyészség is felfigyelt a költőre. „Csak annak kell ilyen rettenetesen szenvednie, aki valami titokzatos módon mindenkiért szenved." (folyt.)

Színikritikusok Díja: 15 kategória

A Színházi Kritikusok Céhe nyilvánosságra hozta az elmúlt évad legjobbjainak nevét. A díjátadó estre szeptember 16-án kerül sor a Nemzeti Színházban. A gála műsorvezetői Kocsis Pál és Molnár Piroska, rendezője Znamenák István. (folyt.)

Csigavér: Bujtorral fesztiváloztunk!

Két napon át forogtak a filmek a III. Bujtor István Filmfesztiválon, főleg független és amatőr filmesek tisztelegtek alkotásaikkal a színész emléke előtt. Egy helyi borászat pincéjében mutatták be az alkotásokat. Az idén neveztek a legtöbb filmmel. (folyt.)

Ki felelős József Attila haláláért?

A bűnbakkeresésről és -képzésről tartott előadásokat közel ötven történész a zánkai ifjúsági centrumban, a Történésztáborban. Pók Attila akadémikus szerint a kérdés aktuális, a hatalom bűnbak-kijelölései miatt. (folyt.)

III. Bujtor István Filmfesztivál

21 filmet vetítenek augusztus 19-én és 20-án a Bujtor Filmfesztiválon, Balatonszemesen, a legendás színésznek emléket állítva. A Magyar Versmondók Egyesülete a társszervezőkkel harmadszorra rendezi meg a programot, és várják a Bujtor-filmek rajongóit. (folyt.)

Jeles irodalmárok az alkotótáborban

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet választotta a PEN Club annak az alkotótábornak helyszínéül, amelyre tizenhat országból hívtak meg neves szerzőket. A kisebbségeket képviselő, kalandos életű költők, írók, műfordítók tíz napot töltenek együtt. (folyt.)

A vajdasági költő lengyel sikere

Lengyel nyelven is megjelent a Kossuth -díjas Tolnai Ottó Költő disznózsírból című kötete a PIW gondozásában. Anna Górecka, magyar szakot végzett műfordító ültette át lengyelre a rádióinterjú alapján született regényt. (folyt.)

Finnugor csúcstalálkozó?

Az észt, a finn és a magyar elnök is részt vesz a siófoki Finnugor Népek VI. Világkongresszusán. A hír ellenére sem az alig egy hónap múlva kezdődő nagyszabású rendezvény programja, sem a szervező információi nem elérhetők. (folyt.)

Irodalom, zene és színház a Szigeten

Grecsó Krisztián író új, Mellettem elférsz című regényét rejtették el a Sziget fesztivál területén száz darab számozott példányban. Az irodalmi kincskeresés mellett is sok a kulturális program. A Magyar Teátrum Porondszínház Cseh Tamás emlékesttel nyitott. (folyt.)

Eddig nem ismert Fitzgerald-mű

F. Scott Fitzgerald egy ezidáig még sehol nem publikált elbeszélését hozta le e heti számában a New Yorker. Az író eredetileg 1936-ban küldte el a Thank You For the Light című művét a lapnak, amelyet az akkor visszadobott. (folyt.)

Film lesz Csukás István művéből

Most kezdődik és három hétig tart a Berosált a rezesbanda című film forgatása Vácott. A forgatókönyvet Csukás István írta, az ifjúsági filmet Mátyássy Áron rendezi. Eredetileg a Nyár a szigeten című Csukás-regényből szerettek volna filmet forgatni. (folyt.)

A színészkirály és Ruttkai Éva újra együtt

Huszonöt magyar felfedezésű kisbolygó névjavaslatát fogadta el a Nemzetközi Csillagászati Unió, Ruttkai Éva is kapott aszteroidát. A csillagászok azért választották neki az adott égitestet, mert a magyar felfedezések közt a megelőző Latinovits nevét viseli. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum