Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2012. július

Miért politizál a Tokaji Írótábor?

A Tokaji Írótábor négy írószervezete a múlt rendszer által az irodalmi életben kifejtett politikai nyomással szemben fogadott el nyilatkozatot, csak azt felejtik el, hogy most épp azt teszik, ami ellen szót emelnek. Az ELTE Intézeti Tanácsa tiltakozik - jogosan. (folyt.)

Száz éves lenne Muráti Lili

Száz éve, 1912. július 22-én született Nagyváradon Muráti Lili színésznő, az emancipált nő első hazai megtestesítője, akinek nevét évtizedekig leírni sem lehetett. Sok szálon kötődött korának költőihez és költészetéhez, versmondása a rádió révén maradt fenn. (folyt.)

Thealter színházi fesztivál

Elkezdődött Szegeden az egyhetes Thealter nemzetközi színházi találkozó, amelynek tizenöt helyszínén nyolc ország mintegy huszonhárom színházi alkotó csoportjának bemutatkozását láthatják az érdeklődők. Több mint hatvan programot kínálnak az érdeklődőknek. (folyt.)

Végleg vége a Játékszínnek

Megszűnik a színház. A hónap végén távozik a teátrum éléről Balázsovits Lajos, az igazgató az erről szóló papírokat már aláírta a Nemzeti Vagyonkezelőnél. Az ok: az Emberi Erőforrás Minisztérium nem támogatja tovább a színházat. (folyt.)

Sikeres verstábor

Javában folyik a munka a nyári Versművészeti Tábor keretében Neszmélyen. Az idei két szekciós, a versmondással és a színészettel foglalkozó táborba még a szlovéniai Lendváról is érkezett versmondó. Vasárnap az Aphonia együttes tanított és koncertezett, és sok művész csatlakozik a héten. (folyt.)

Elhunyt a Szabó- család atyja

Nyolcvanöt éves korában váratlanul elhunyt Liska Dénes író, dramaturg, a Szabó család "atyja". Az első magyar folytatásos rádiójáték útjára indítóját szerdán érte a halál. Ő találta ki a gyerekeknek szóló telefonmese szolgáltatást is. (folyt.)

Ady Endre, mint vesztes?

A Békéscsabai Jókai Színház felolvasószínházának bemutatója látható a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Zelei Miklós Situs inversus - Az Isten balján című művének Ady Endre a hőse, aki Ceausescu Romániájából települ át álházassággal Budapestre. Célja Párizs, ahová nem jut el. (folyt.)

Karinthy: Minden másképpen van

Kis túlzással állítható, hogy Karinthy volt az utolsó „reneszánsz ember" - kis túlzással, hiszen el nem mélyedhetett sem a számtalan, érdeklődését felkeltő tudományban, sem a technikában... (folyt.)

Nyitott színház Pataki Andrással

A korábbinál sokkal nyitottabb színházat ígért egyebek mellett sajtótájékoztatóján Pataki András, a soproni Petőfi Színház nemrégiben kinevezett igazgatója. A következő évadban saját tánckart állítanak fel és cél az is, hogy saját zenekara legyen a színháznak. (folyt.)

Színis hallgatók a világ körül

A nyári szünetet kihasználva idén is nemzetközi programokon vesznek részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és tanárai. Korábban is több külföldi eseményen értek el kimagasló eredményt, tavaly Máté Gábor osztálya vitte a pálmát. (folyt.)

Viharos Shakespeare-fesztivál

Kezdődik a VIII. Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban. A 2005-ben indult kezdeményezés az európai Shakespeare-színjátszás egyik elismert fórumává vált, ahova a legjelentősebb előadásokat hívják meg itthonról és külföldről. (folyt.)

Valóban Völgyben a művészetek...

Idén két település, Kapolcs és a közeli Taliándörögd ad otthont a 22. Művészetek Völgye kulturális fesztiválnak július 27. és augusztus 5. között. Márta István fesztiváligazgató szerint az idén visszatér a "családiasabb hangulat". Fele annyi pénz van, de jó program lesz. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum