Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2012. június

Indul a Kaláka Fesztivál

Múlt hévégén zajlott a hazai folkzene legnagyobb múltú seregszemléje, a Kaláka Fesztivál, amelynek most első alkalommal adott otthont Eger. Az esemény három napja alatt 25 koncertet rendeztek. A szervezők olcsó szállásokkal és 25 koncerttel várták az érdeklődőket. (folyt.)

JAKkendő prózistáknak

Pályakezdő prózisták számára alapított szépirodalmi díjat a József Attila Irodalmi Kör Egyesület (JAK). Az elismerés a Mr. Sale Öltönyüzlet támogatásával jött létre, és a JAKkendő nevet kapta. A győztes szerző pénzjutalmat és megjelenést kap. (folyt.)

Szarajevói Költészeti Napok

Egy nemzetközi költészeti fesztiválon mindig megálmodjuk a világbékét. A romok eltűntek, a sebek megvannak, a költészet jó ragtapasz. Csak ne mosná le a folyamatosan szakadó eső. Gerevich András, a litera munkatársa az 51. Szarajevói Költészeti Napokon járt. (folyt.)

VersFesztivál: meghosszabbított határidők

A jelentős számú nevezni kívánó alkotó, társulat és zenekar kérésére a 14. Kaleidoszkóp VersFesztivál minden versenyének nevezési határidejét kitolták a rendezők - a Magyar Versmondók Egyesülete és a Móricz Zsigmond Színház. (folyt.)

Izgalmas videók: Versmondók 20

Az elkövetkezendő napokban folyamatosan kerülnek be az online Versrádió programjába a Magyar Versmondók Egyesületének húszéves jubileumi estjén készült felvételek, amelyek egy részét a vers.hu is bemutatja. A sort Galkó Balázs verstánca nyitja. Sok izgalmas perc filmben. (folyt.)

Személyesen Móricz Zsigmond

Bemutatták a Móricz Zsigmond naplóiból készülő sorozat most megjelent második kötetét. Az 1926 és 1929 közötti időszakot átfogó könyvet a Petőfi Irodalmi Múzeum gondozta. A könyv a szerkesztő szerint „megrázóan személyes vallomásokra” épül.

Irodalmi szomszédolás

A múlt hét végén rendezték meg az Irodalmi Karaván Kárpátalján nevű író-olvasó találkozó sorozatot a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet szervezésében, ezúttal felvidéki és vajdasági írók és költők részvételével. Az ötlet négy éve született. (folyt.)

L. Simon László a kultúra fejese

Költő után költő a hivatal élén: a parlament kulturális bizottságának fideszes elnöke, L. Simon László lesz a kultúráért felelős államtitkár. L. Simon állítólag a Nemzeti Kulturális Alap integrálását tervezi, ami újabb döfés a kultúrába. (folyt.)

Lemondott Szőcs Géza

Felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől szerdán a kultúráért felelős államtitkár. Szőcs lemondásának okáról a Hír24-nek azt mondta: "Nem az történt, amit a sajtó megjövendölt, ez egy bonyolultabb összefüggés." Munkáját sikeresnek ítéli. (folyt.)

Elhunyt a költő, Géher István

72 éves korában elhunyt Géher István költő, műfordító, esszéista, egyetemi tanár, professzor, az irodalomtudomány kandidátusa, a Műfordítók Egyesületének elnöke. William Shakespeare alkotói munkásságának legnagyobb hírű magyar kutatója volt. (folyt.)

Amikor betiltják Szerb Antalt

„Kellemetlen, ha azt mondják nekem, irodalomtörténész vagyok. Én író vagyok, akinek témája átmenetileg az irodalomtörténet volt.” Ahányszor az ember Szerb Antalt olvas, okkal vetődik fel: létezik nála nagyobb arc? (folyt.)

A Tokaji Írótábor és a politika

A 20. századi irodalom és a politikai hatalom viszonyára fókuszál a negyvenedik Tokaji Írótábor augusztus 15-től 17-ig. Nagy kérdés, hogy tényleg egy lapon kell-e említeni Nyirő József, Reményik Sándor, Tormay Cécile és Wass Albert nevét mondjuk Máraival? (folyt.)

Ünnepi Könyvhét

1929 óta szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, idén 83. alkalommal. Most is a budapesti belváros, a Vörösmarty tér és a környező utcák a centrum. Június 7- 11. között várják az olvasás kedvelőit.

Latinovits: méltó verseny Szemesen

Színvonalas verseny, dús program, méltó megemlékezések jellemezték idén is a Latinovits Vers- és Prózamondó Találkozót Balatonszemesen. Mach András Latinovits-díjat kapott. A találkozó keretében félszáz versmondó lépett színpadra. (folyt.)

Jön a POSZT!

Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Pécsi Országos Színházi Találkozót június 7. és 16. között. Az esemény két nagy részből áll. A fő vonalat a versenyprogramok alkotják, míg mellette az OFF programok töltik meg pezsgő élettel a várost. (folyt.)

ÖsszHang verssel, zenével

A József Attila Kör estjén Simon Márton és Závada Péter felolvasott, Sabák Péter bőgőzött. Mit hallottunk? Simon Márton soraival: "Valami zenét. Ez mondjuk annak a szövege. Illetve nem pontosan, de versnek így is elég." (folyt.)

Regösök Húrján után Latinovits

Négy területi döntő után befejeződött a Regösök Húrján országos vers- és prózamondó verseny sorozatának regionális szakasza, már megvannak az őszi gála versmondói. Most Latinovits Zoltáné a főszerep: Balatonszemesen három napon át emlékeznek. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum