Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2011. december

Halálra várnak a színházak

2012 januártól a Nemzeti Erőforrás Minisztérium két fővárosi színház pénzét vonja el. A Játékszín és a Budapesti Kamaraszínház három játszóhelye évad közben zárhat be, a tárca 477 millió forintot takarít meg. Tragikus döntések jönnek...

Digitális könyvek a Színművészetin

Sikeresen véget ért a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának fejlesztése. Több mint 42 ezer dokumentumot dolgoztak és vittek fel az elektronikus rendszerbe, így a fővároson kívül eső könyvtárak, oktatási intézmények és színházak is jelentős segítséget kapnak.

Folytatódik a színházi vezetők cseréje

Közös irányítás alatt, de önálló arculattal működik Bereményi Géza és Kálomista Gábor irányítása alatt 2012. január 1-től a budapesti Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad. Folytatódik a politikai átrendeződés a színházi vezetők körében. A Mikroszkópnak nem lesz saját társulata a jövőben.

Írószövetség: csongrádi csoport alakult

Megalakult a Magyar Írószövetség Csongrád megyei csoportja, a legújabb tagszervezet elnöke Simai Mihály József Attila-díjas költő lett, a jövőben Sopronban és Hajdúböszörményben is megkezdheti működését a szövetség helyi szervezete. (folyt.)

Hat darab lekerül, Európa tiltakozik

A repertoár fele mindenképpen lekerül jövő februárban az Új Színház műsoráról, miután az új vezetés mellett a jogtulajdonosok nem hosszabbították meg a szerződéseket. Európa minden színházában petíciót olvasnak fel Dörner és Csurka kinevezése ellen. (folyt.)

Happening az Új Színház ügyében

12 negyedéves kaposvári színész növendék végigböngészte az Új Színházról szóló írásokat, leveleket. Kiválasztották azokat, amik érdekelték őket. Egy rendezővel közösen beszélgetni kezdtek. Aztán improvizálni. Majd egymás mellé tették a jeleneteket. Interjú...

Versek szódával

Számos formában találkozhattunk már költőkkel, személyesen, rádión vagy televízión keresztül. De így talán még sosem. A havonta jelentkező sorozatban elismert kortársköltők lépnek színpadra, és másik oldalukról mutatkoznak meg. (folyt.)

Eredeti Kazinczy-, Batsányi-levelek

Kazinczy Ferenc és Batsányi János egy-egy eredeti levelére bukkantak a helytörténeti gyűjtemény rendezése közben Sümegen. A kéziratok Darnay Kálmán hagyatékában rejtőztek - mondta el az MTI-nek Tóth Gyula, a gyűjtemény feldolgozásával megbízott kutató. (folyt.)

Szalóki Ági és a versek Európa Pontján

Decemberben válogatott programokkal készül az ünnepekre a Millenárison található Európa Pont. A hónap elején a Bicskei Menekülttábor lakóinak készít karácsonyi dekorációt a Cellux Csoport. Szalóki Ági legalább három koncertet sűrít be egyetlen estébe. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum