Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2011. november

Főszerepben: Bakos-Kiss Gábor

Monumentális előadásra készül a Csokonai Színház: Szarka Tamás Mária című új musicaljének ősbemutatója kerül színre decemberben a debreceni Főnix Csarnokban. A főszerepben Bakos-Kiss Gábor, a Versmondók Egyesületének tagja.

ART? Használ! – szót emelnek a művészeti élet szervezői

A közművelődés mai helyzetéről és a művészeti tevékenységek életminőség-javító szerepéről tartott egész napos konferenciát november 30-án, szerdán a Magyar Művelődési Intézet közelmúltban megalakult Művészeti Tanácsa a civilszervezetekkel. (folyt.)

Michelle Obama és a diákköltészet

Művészeti programot indított az amerikai First Lady, Michelle Obama, amelyben országszerte öt kiválasztott amerikai középiskolás diák népszerűsítheti a költészetet. A National Student Poets diákköltői egy éven át rendezvényeken hívják fel a figyelmet a vers fontosságára.

Ady emlékestek

Ady Endre költő munkásságára és magára az emberre emlékeznek november 24-én, csütörtökön a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Ady Emlékmúzeum közös estjén előadóművészek. Az én Adym című sorozat előadása ez alkalomból a Séta bölcsőhelyem körül… címmel fut. Több helyen is emlékeznek.

Ő "Az én József Attilám"

Több ezer résztvevő jelent meg Az én József Attilám nevű szubjektív, a költő szobráért és szellemiségéért szervezett versmaratonon a Kossuth téri József Attila szobornál, péntektől vasárnapig. A Magyar Versmondók Egyesülete szombaton fél 10-től volt színpadon. (folyt.)

Húszezren a Győri Könyvszalonon

Több mint húszezren vettek részt a hétvégén a háromnapos Győri Könyvszalon eseményein. Az idei, XI. könyvünnep programjain harminc százalékkal több látogatót köszönthettek mint tavaly - mondta Serfőzőné Tóth Andrea, a polgármesteri hivatal főosztály- vezetője az MTI-nek hétfőn. (folyt.)

Színpadon a nagy mesemondó

Mese-premier debütált a debreceni Csokonai Színház előadásában. Szász Zsolt dolgozta át Benedek Elek művét, a Többsincs királyfi című mesejátékot, amely többször látható a debreceni Víg Kamaraszínházban. (folyt.)

Grecsó könyve a zágrábi vásáron

Magyar írók művei, köztük Grecsó Krisztián horvátul nemrég megjelent könyve, az Isten hozott is ott lesz az Interliber zágrábi könyvvásáron, amely keddtől vasárnapig tart a horvát fővárosban. (folyt.)

Dramaturgok levele Tarlóshoz

A Dramaturgok Céhe levelet intézett Tarlós Istvánhoz az Új Színház ügyében. Aki nem érti, miért a tiltakozás, miért határolódnak el a rendezők, miért tiltják le a szerzők a műveiket, az a szélsőséges eszméknek ágyaz meg - fogalmaznak. (folyt.)

Kávészünet klub versrajongóknak

Ingyenes, havonta jelentkező klubot indít a Millenáris Park és a Kávészünet együttes. Nem lesz két egyforma koncert, így egyetlen alkalmat sem érdemes elszalasztani. Megszólalnak kortárs költők megzenésített versei úgy, mint régmúlt nagy költőink művei.

Lesz új igazgató a Vörösmartyban?

Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzata újra pályázatot hirdet a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára. Szeptember elején azután halasztották el a kinevezését, hogy öten pályáztak és a szakmai bizottság Quintus Konrád megbízott igazgatót javasolta az intézmény élére.

Bajor Gizit idézik

Királynő volt, állandó udvartartással, sok szerelmes férfivel, három férjjel, ezer és ezer rajongóval - Bajor Gizi életét idézik meg a Katona József Színházban Darvasi László új darabjával, ami Az utolsó tíz év, Bajor Gizi címet viseli. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum