Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2011. szeptember

Szombat, DunaTV: vers!

Gyerekjáték: a Vers címmel újszerű vers-műsort vetít a Duna TV október 1-jén, szombaton délelőtt negyed 11 után. A műsor a fiatalok számára "testközelbe" kívánja hozni a verseket, élménnyé téve azokat. Ismerős arcokat láthatunk. (folyt.)

Emléktábla, versszínház Bella Istvánnak

Nagyszabású emlékezést tart Bella István Kossuth-díjas költő tiszteletére október 14-én, az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Magyar Írószövetség és Erzsébetváros.

Költők versmondása a környezetért

A világ eddigi legnagyobb költészeti eseményét rendezik meg öt kontinens 95 országában, összesen 650 helyszínen 100 Thousand Poets for Change címmel szeptember 24-én. Budapesten a Műcsarnokban több mint 100 költő versel szombat délután. (folyt.)

Tóth Erzsébet összes verse

Aliz már nem lakik itt címmel jelentek meg Tóth Erzsébet össze- gyűjtött versei. A kötetben összes, eddig kiadott verse, valamint húsz új szöveg is olvasható. A Nap Kiadó által gondozott, 340 oldalas könyv címé- ről elárulta: Aliz az egyik alteregója.

A legszebb Bibila

Könyvművészeti ritkaságot mutatott be a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat: a mintegy 300 középkori, arannyal futtatott illusztrációt tartalmazó Bécsi Arany Biblia egy osztrák kiadó és a társulat gondozásában jelent meg korlátozott példányszámban Magyarországon. (folyt.)

Meghalt Huszár Zsolt

Az Új Színház művésze szombaton hajnalban a tragikus balesetet szenvedett. Sagyibó Melinda rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy egy negyvenéves éves férfit gázolt halálra a 41-es villamos szombat hajnalban Budapesten.

A Magyar Dráma Napja

Az arany ára és a Túl a Maszat-hegyen nyilvános próbájával, valamint színházbejárással várja közönségét a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én szerdán, a magyar dráma napján. Halasi Imre direktor, továbbá népszerű művészek a színház jegyirodájában számítanak a nézők látogatására.

Meghalt Legeza Ilona

Legeza Ilona könyvtáros legin- kább saját honlapján közzétett könyv- ismertetőiről ismert az olvasók előtt. Hosszan tartó betegség után, 2011. szeptember 9-én érte a halál. Végső búcsúztatására 2011. szeptember 14-én, 14 órakor kerül sor. (folyt.)

Gödörből Gödörbe

Tizedik évadát kezdte szeptemberben a Gödör Klub: az évi több mint ezer kulturális eseménynek otthont adó népszerű intézmény még mindig ideiglenes engedéllyel működik, az Erzsébet téri központ tulajdonosa a főváros, az ingatlant a kultúrát felügyelő tárca üzemelteti. (folyt.)

Mesterkurzus szépíróknak

A Magyar Író Akadémia nem hagyományos egyetemi képzést indít. A Szépíró mesterkurzuson mesterségbeli tudást, írói technikákat és módszereket sajátíthatnak el hallgatóink, és mindezek mellett megismerkedhetnek a kortárs irodalom nagyjainak életpályájával.

80 éves lenne a színészkirály

Nyolcvan éve, 1931. szeptember 9-én született a magyar színház- és előadó-művészet egyik legnagyobb alakja, Latinovits Zoltán Budapesten. Apja, Latinovits Oszkár délvidéki földbirtokos fia születése után egy nappal elhagyta a családot. (folyt.)

Lehet jelentkezni a Kaleidoszkópra

Megnyílt a nevezés lehetősége az idei Kaleidoszkóp Vers- Fesztivál verseny-programjára. Az idei Kaleidoszkóp az öt évvel ezelőtt elhunyt fővédnök, Bella István Kossuth-díjas költő-műfordítóra és a Hetek költőire koncentrál. (folyt.)

Háztűznézőben

Közkívánatra ősszel is folytatódik a Háztűznézőben, közművelődési intézményeket, szervezetek bemutató sorozat. Az új évad első intézménye száz éve épült, egykor tündökölt, majd egy évtizedig üresen állt. Sokáig Monor központjának egyik csúfsága volt, ma újra virágzó kulturális és civil központ. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum