Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2011. július

Shakespeare-film árverés

Kalapács alá kerül Roland Emmerich hollywoodi rendező új Shakespeare-filmjének kulisszája. A Shakespeare Company tagjai részt vettek Emmerich filmje, a novemberben a mozikba kerülő Anonymus forgatásában. (folyt.)

Molnár Gál Péter meghalt

75 éves korában elhunyt MGP azaz Molnár Gál Péter, a magyar színházi élet sok évtizeden át meghatározó kritikusa, színháztörténész és dramaturg. A hatvanas évektől a Népszabadság kulturális rovatának munkatársa volt. (folyt.)

Mesterségek Ünnepe

A Budavári Palota minden évben 4 napon keresztül, biztosan az egész ország figyelmének középpontjában áll. Közel 800 mester és több, mint 80 000 látogató tölti a hagyományok jegyében ezt a pár napot a Mesterségek Ünnepének köszönhetően. (folyt.)

Görög dráma - egykor és ma

Az 1829-ben létrejött modern görög állam vele- született betegsége volt az oszmánoktól örökölt rossz gazdasági környezet, amit csak súlyosbítottak a 20. század elhibázott lépései. Az euró bevezetését a német Bundesbank akkori vezetése sem ajánlotta.

Már nyílnak a völgyben az élő művészetek

HelloWood után Csigamenet jött, utána pedig megnyílt a Művészetek Völgye, ahol a zenei, színházi és más kulturális programok mellett összesen 50 helyszínen láthatók kiállítások is. (folyt.)

Problémás Nemcsák kinevezése

A Magyar Színházi Társaság elnöksége nehezményezi, hogy a Fővárosi Önkormányzat a József Attila Színház esetében a szakmai bizottság meggyőző arányú ajánlása ellenében hozta meg döntését, és nevezte ki Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművészt a teátrum élére. (folyt.)

Thealter Fesztivál: a 21.

Javában zajlik a Thealter Szegeden, hazánk egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválja, a független, alternatív, kísérletező színjátszás igazi dokumentációs terepe. Fő helyszíne a szegedi Régi Zsinagóga, szervezője a MASZK egyesület. (folyt.)

Márai Emlékkörút: Kassa és Budapest

Az Emlékkörúton az érdeklődők az íróhoz és családjához köthető helyszíneket járhatják végig Kassán és Budapesten. A körutat az Európa Kulturális Fővárosa Kassa 2013 nonprofit szervezet és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezte meg. (folyt.)

Kárpát-medencei Hungarikumok

A magyar nyelvtől volt hangos a szlovák-magyar határon fekvő Neszmély: fiatal és tapasztalt művészek, alkotók, hazai és határon túli civilek és diákok részvételével rendezte meg Hungarikum konferenciáját a festői szépségű Hajóskanzenben a Magyar Versmondók Egyesülete.

Shakespeare-i Vihar a litvánoktól

A világhírű litván rendező, Oskaras Korsunovas mutatta be vilniuszi társulatával Shakespeare, Vihar című drámáját Miranda címmel a Gyulai Várszínházban vasárnap este - közölte a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón. (folyt.)

Színművészetisek nemzetközi sikere

Különdíjat kaptak a IV. évfolyamos szín- művészetisek egy varsói nemzetközi versenyen. A mustra tizenhárom előadásból álló versenyprogramját július 3-án értékelte az öttagú szakmai grémium. (folyt.)

Eladó a rejtélyes írónő háza

400 ezer fontért, azaz mintegy 122 millió forintért kínálják eladásra azt a házat, amelyben a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling töltötte gyermekkorát. A hírek szerint az épület komoly inspirációt nyújtott az írónő számára. (folyt.)

Áramszünet: Tűzraktér és harc

Július 12-én indul az a per, amelyet a Terézvárosi Önkormányzat indított a Tűzraktér Független Kulturális Központot és Alkotóházat üzemeltető Art Sector Alapítvány ellen, miután az áprilisi testületi határozat ellenére az alapítvány nem hagyta el a Hegedű utcai épületet. (folyt.)

Az építészmérnök Latinovits

Latinovits Zoltán 1931. szeptember 9-én született a városligeti Gundel sörkertje felett. Később volt diák, asztalos, híd- munkás, anyagátvevő, kőműves- tanuló, gépkönyvelő, építészmérnök és színész. A Műegyetemen született rajzaiból, vázlataiból rendeztek kiállítást. (folyt.)

Tóth Krisztina próza kötete

Tóth Krisztina, akit korábban költőként ismerhettünk, 2006-ban, Vonalkód címmel jelentkezett először prózakötettel. Legújabb, Pixel című könyvét a 82. Ünnepi Könyvhéten mutatta be a Magvető Kiadó. (folyt.)

El a kezekkel a Kulturális Alaptól!

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) költségvetésének esetleges csökkentése, a rajta keresztül kulturális támogatásra fordítható összegek megvonása visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatna el a magyar kulturális életben. (folyt.)

Színházak határok nélkül

Különleges együttműködési megállapodást írt alá Márta István, az Új Színház igazgatója és Bozidar Djurovic, a belgrádi Nemzeti Színház főigazgatója a szerb fővárosban. Predrag Markovic miniszter elmondta, hogy nagy örömmel támogatja a projektet.

Hemingwayt az FBI kergette halálba?

Ernest Hemingwayt az állandó FBI-megfigyelés kergette az öngyilkosságba - állította a Nobel-díjas író közeli barátja. A. E. Hotchner szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda kubai kapcsolatai miatt figyeltette az írót.

Múzeumot nyitnak az eltűnt írónak

Több mint hatvan évvel halála után múzeumot szentelnek A kis herceg című világhírű történet szerzője, Antoine de Saint-Exupéry emlékének Franciaországban. Az emlékhely a család vidéki kastélyában kap helyet. (folyt.)

Távozik Ljubimov a Taganka éléről

Valerij Zolotuhint, a színház veterán szí- nészét nevezete ki a moszkvai önkormányzat a világhírű Taganka színház élére pénteken, miután Jurij Ljubimov főrendező-igazgató a hét elején benyújtotta felmondását. Zolotuhin megbízott vezetői kinevezését a RIA Novosztyi hírügynökség jelentette be.(folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum