Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2010. október

Képernyőn a VersFesztivál

Nemzetközi ősbemutatók, egyszer látható előadások, műfajteremtő zenekarok koncertjei, mainstream és underground. A 12 éves múltra visszatekintő Kaleidoszkóp VersFesztivál pécsi programjairól több tévéműsor készült, ezek közül elsőként az ATV tűzte képernyőre a fesztivált bemutató filmek első részét, október 31-én 16.05-kor.

VersFesztivál 2010, Pécs

Mindvégig teltház, színházi és költészeti kuriózumok sora, közel egy hétig egymást érő előadások - véget ért a 12. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál Pécsett. A fődíjat többek között a nyíregyháziak és a vajdaságiak vihették haza, különdíjat kapott a Kávészünet együttes. (folyt.)

Faludy emlékezés

A költőre emlékeztek 2010. október 20-án, szerdán 18 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. 100 éve született Faludy György, akit Recsken dolgoztattak, akin az AVO is csak kereste a fogást - az író, a költő, a műfordító, akit Nobel-díjra jelöltek, s akit mégis sokan csak a bulvárhírekből ismernek. (folyt.)

Mikó István 60 éves

Október 22-én lesz hatvan éves Mikó István Jászai Mari-díjas színész. Érettségi után a Malévnál dolgozott, közben zenélt a Kaláka együttesben, amelynek alapító tagja volt. 1973-ban felvették a Színház-és Filmművészeti Főiskolára ahol 1977-ben diplomázott. (folyt.)

Sebestyén Márta Unesco-díja

Sebestyén Márta kedden este átvette az UNESCO párizsi székhelyén a Művész a békéért nevű elismerést. Első ízben kapta magyar művész az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének díját. (folyt.)

Andersen-díjat kapott J.K.Rowling

A meseklasszikusok iránti szeretetét hangoztatva vette át kedden a dániai Andersen irodalmi díjat a meseszerző szülővárosában J.K. Rowling, a Harry Potter-történetek világhírű szerzője. A díjat első alkalommal ítélték oda. (folyt.)

A Firkin nyitotta a VersFesztivált

Október 12-től 17-ig birtokba veszi Pécset a vers. A Pécsi Ifjúsági Ház ad otthont a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválnak, Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjének. (folyt.)

Gerendás Péter, Kávészünet, Nemes Levente

A Firkin zenekar október 12-i, keddi nyitókoncertjén túl is sok exkluzív koncertet tartogat a közönségnek a Kaleidoszkóp VersFesztivál. Október 15-én, pénteken érkezik Gerendás Péter zeneszerző-előadóművész. (folyt.)

Határon túli színházak, világpremierek

Nemzetközi Shakespeare premier, megannyi hazai és határon túli színházi társulat, zenei együttes és előadó versenyzik a rangos Kaleidoszkóp-díjért Pécsett, hétköznapokon koradélutántól, hétvégén pedig már délelőtt is, éjszakába nyúlóan. (folyt.)

Az RTL Klub sztárjai Pécsett

VBK - vörösboros hangulatban élvezheti a közönség az RTL Klub sorozatsztárjainak előadását Pécsett, a Kaleidoszkóp VersFesztiválon október 16-án, szombaton. VersBarátok Közt címmel, rendhagyó verses performanszon és közönség- találkozón vehetnek részt. (folyt.)

40 versszínházi előadás, művészi Kaleidoszkóp

Radnóti Miklós életének teljesen más feldolgozását láthatja a nagyérdemű a Kaleidoszkóp VersFesztiválon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Budapesti Holdvilág Kamaraszínház bemutatójában. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum