Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2010. június

Emléktábla költőknek

Kosztolányi Dezsőnek, Zelk Zoltánnak, Kálnoky Lászlónak és Kormos Istvánnak is emléket állít Újbuda a kerület 80 éves fennállása alkalmából. A Zelk-tábla vatásán Zelkné Sinka Erzsébet irodalomtörténész, a művész özvegye is részt vett. A táblákat verssorok díszítik. (folyt.)

Goethe weimari emlékezete

A világirodalom egyik legnagyobb alakjára, Johann Wolfgang von Goethére emlékezett a német kultúra fellegvára, Weimar. Több évforduló együtt adta az alkalmat a világirodalom egyik méltán jelentős alakjának megidézésére. (folyt.)

Karády kiállítás Tatán

Karády Katalin születésének századik évfordulójára emlékezve személyes tárgyaiból nyílt kiállítás a tatai Esterházy-kastélyban. A színésznő több filmjét is levetítik a látogatóknak, és versenyt rendeztek Karády-hasonmás énekeseknek, és még a virágok is a művésznőt idézik. (folyt.)

Az államtitkár "kétnyelvű könyve"

Szőcs Géza csak a kínaiakat szórakoztatná a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjában, ezért lecserélné az eddig programokat valami teljesen másra. Konkrét ötletek még nincsenek, Gömböcöt vélhetően könyv váltaná. (folyt.)

Elhunyt Saramago

Az író kiadójától és a családtagoktól származó információk szerint a Nobel-díjas szerzőt 87 évesen, a Kanári-szigeteken, Lanzarotén lévő házában érte a halál pénteken. A leukémiás író rövid rosszullét után halt meg. (folyt.)

Reflektorfényben: Latinovits Zoltán

„Aki verset mond, költővé kell növekednie” – áll a Latinovits-díj hátlapján az idézet a színészkirálytól. Negyven középiskolás és harminc felnőtt állt színpadra júniusban a Latinovits Művelődési Házban, a művész tiszteletére. (folyt.)

Vastaps-díj a Versszínház előadásának

A Salgótarjáni Vastaps-díjat az évad legjobb ifjúsági előadása, az Első Magyar Versszínház és a Forrás Színház közös produkciója, a Toldi nyerte. A Vastaps-díjat hagyományteremtő szándékkal hozták létre, és a közönség szavaz róla. (folyt.)

Népi vigasság verssel, mesével

A Hetedhét vigasságot a Fesztiválok éve 2010 keretén belül kerül rendezik meg július 17-e és 25-e között Kemencén, Bernecebarátiban és Perőcsényen. A bábszínházak, vers- és mesemondók ezúttal sem hiányozhatnak. (folyt.)

Móricz Zsigmond a szerelemről

Móricz Zsigmond 1924 és 1942 között írt naplóinak most megjelent első kötetét a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatják be. A Naplók 1924-1925 című munkát Móricz szerelmi és magánéleti válsága miatt kezdte írni. Őszinte, magával is vívódó szerelmes férfi írásait olvashatja az érdeklődő. (folyt.)

Búcsú a Nagyérdeműtől

A hétéves társulat keddtől az idei évad valamennyi előadását még egyszer bemutatja a Pinceszínházban.A Szegedi Egyetemi Színház társulata 2003 nyarán alakult, a húszfős együttes tagjai nagyrészt egyetemisták és főiskolások. A kísérletező társulat az elmúlt hét évben (folyt.)

Elhunyt a japán költői táncestek alapítója

Százhárom éves korában meghalt Ono Kazuó, a butoh kortárs japán táncstílus egyik megalapítója és legendás képviselője, aki világszerte titokzatos és költői előadásaival hódította meg a közönséget.

Színházi esték Debrecenben

Idén a komédiákat állítja a középpontba a Debreceni nyári színházi esték programsorozata, amelyre június 16-tól csaknem egy hónapon át várják a közönséget. Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója sikertörténetnek nevezte (folyt.)

Hangos könyvhét Szegeden

Több mint száztíz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, író-olvasó találkozókkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják a 81. Ünnepi Könyvhéten. A programokra a Magyar Televízió archívumából is válogattak. (folyt.)

Költők és írók hajléktalanokért

Magyar írók és költők kézzel írt szavait vásárolhatják meg az érdeklődők a többi között konzervvel az Ünnepi Könyvhéten csütörtöktől hétfőig az Írók Boltjában és a Liszt Ferenc téren, Budapesten. A "Vegyen egy jó szót!" akcióban 21 kortársszerző vesz részt: egy bekeretezett szóért három konzervet kérnek. (folyt.)

Évszázados Mikszáth-örökség

Száz éve, 1910. május 28-án hunyt el Mikszáth Kálmán író, a jó palócok mesélő kedvű krónikása. A Nógrád megyei Szklabonyán született 1847. január 16-án. Már diákként írogatott, Gyula vitézről szóló balladájával díjat is nyert. Írói munkái ma még aktuálisabbak... (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum