Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2010. május

Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán Herenden

Tündérkirálynő és színészkirály címmel nyílt kiállítás Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán életéről, művészetéről a herendi porcelánmúzeumban. Mintegy száz fotón idézik meg a pár életét. A megnyitón Piros Ildikó és Szigethy Gábor emlékezett. (folyt.)

J.G. Farrellé a "kimaradt" Booker-díj

J.G. Farrell Troubles (Gondok) című kötete nyerte el a "kimaradt" Booker-díjat, vagyis az 1970-ben megjelent legjobb angol nyelvű regénynek járó rangos elismerést. A győztest utólag az olvasók választhatták ki egy hatos szűkített listáról. A díj az egyik legrangosabb elismerés. (folyt.)

Hatalmas viharkárok a szentendrei Skanzenben

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 49 millió forintra becsülhető az elmúlt napok viharos időjárása és a Sztaravoda-patak áradása okozta anyagi kár. A Skanzen 312 épületének mintegy 20 százaléka károsodott az ítéletidő következtében. (folyt.)

Elhunyt Végvári Tamás

A Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész 73 éves korában, súlyos betegség után hunyt el. Hangja ismerősen cseng a hallgatók és televíziónézők fülében, sokan őt tartották az egyik legszebb hangú magyar színésznek. (folyt.)

Faludy emlékkiállítás a PIM-ben

A száz éve született író, költő, műfordító, Faludy György emlékére rendez időszaki kiállítást Olvass, bolyongj, szeress címmel a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Eddig nem publikált ritkaságok is felbukkannak a tárlaton, a család által átadott fényképekkel, írásokkal. (folyt.)

Ajánlja adója 1%-át a versnek!

Írjon egyetlen tollvonással egy új kötetet, egy új költészetet! Segítsen, hogy az Európai Unióban is helyt álljon a legnemesebb Hungarikum, a Vers! Támogassa az Első Magyar Versszínház munkáját, ajánlja adója 1%-át a Magyar Versmondók Egyesületének! (folyt. )

Alternatív Színházi Találkozó: irány a Szkéné

A vidéki és a határon túli alternatív, illetve amatőr társulatoknak ad bemutatkozási lehetőséget az V. Alternatív Színházi Találkozó (ASZTAL) a budapesti Szkéné Színházban május 10. és 16. között. A rendezvényről Regős János, a teátrum igazgatója beszél. (folyt.)

Elveszettnek hitt Ady kézirat az Akadémián

Ady Endre Vallomás a patriotizmusról című kéziratát mutatta be az Agora program keretében a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára. Az írás a költő összes prózai művei kritikai kiadásának XI. kötetéből való. (folyt.)

Európai Parlamenti támogatás az Europeanának

Az európai digitális könyvtár jelenleg hétmillió digitalizált dokumentumot tartalmaz, de a várakozások szerint ez a szám 2010-ben tízmillióra fog emelkedni. (folyt.)

Újabb vers Janus Pannoniustól

Szenzáció: ismét előkerült egy korábban ismeretlen Janus Pannonius vers. A tavalyi felfedezéskor még páratlan eseménynek hittük, hogy az életmű hiányzó darabját találták meg, most pedig itt egy újabb költemény a latin nyelven verselő humanista magyar költőtől. Talán nem is az utolsó... (folyt.)

Esterházy Péter nemzetközi díja

A kulturális érdemrend legmagasabb román irodalmi kitüntetését adományozta Traian Basescu államfő Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar írónak hatvanadik születésnapja alkalmából. Az író júniusban veszi át a díjat. (folyt.)

Kortársalgó Kemsei Istvánnal

Kemsei István és Sütő Csaba András volt Turczi István vendége a május 17-én tartott Versszínházi Kortársalgó című eseményen. Az Írószövetség Könyvtárában, a nézők saját írásaikat is felolvashatták. (folyt.)

150 éves az Ember tragédiája

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Madách Imre Az Ember tragédiája című műve megszületésének 150. évfordulóját. Az illusztrációk a mű egy-egy színének hangulatát idézik. A borítékra kerülő alkalmi bélyegzőn egy lúdtollal író kéz és a mű egyik idézete olvasható. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum