Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2010. április

Versrádió újrahangolva

Egyedülálló multimédiás portállá fejlesztette a Versrádiót a Magyar Versmondók Egyesülete. A tematikus internetes oldal a jövőben nemcsak hallgatható, de nézhető verseket, interjúkat, filmeket és animációs alkotásokat is kínál a látogatóknak. A beköszönő zenére pályázatot írnak ki. (folyt.)

Kortársalgó Petőcz Andrással

Petőcz András és Zsávolya Zoltán volt a vendége az április 29-én este 6 órakor megrendezett Versszínházi Kortársalgónak az Írószövetség Klubjában. A felolvasást Oravecz Péter kísérte gitáron. (folyt.)

Költészeti fesztivál a Ráday utcában

A tágabban értelmezett Duna-táj a fő témája a 8. Europoetica Nemzetközi Költészeti Fesztiválnak, amely péntekig várja a verskedvelőket a budapesti Ráday utcában. A programsorozaton a vizuális költészet is bemutatkozik. (folyt.)

Senki sem törődik Radnóti özvegyével?

A kilencvennyolcadik életévében járó Radnóti Miklósné állapota rohamosan romlik. A magyar egészségügy útvesztőjébe került Gyarmati Fanni sorsával, úgy tűnik, alig törődik valaki. (folyt.)

Tények melankóliája

Tudományos tanácskozást rendeznek 2010. április 26-a és 27-e között Turczi István költői életművéről az Írószövetség klubjában. Az eseményt támogatja a Magyar Versmondók Egyesülete. Két nap, tizenkilenc előadás! (folyt.)

Olvassunk együtt!

Az Olvassunk együtt! program 2010. április 20-án indul Budapesten, majd az egész év során összesen 15 vidéki településre látogat el, hogy könyveket és az olvasás örömét juttassa el rászoruló gyerekeknek, családoknak, iskoláknak. (folyt.)

Mire való a költészet?

Az ember azért ír verset, mert a szó szoros értelmében sürgős szüksége van reá. Fölidézi a tárgyak lelkét, s ez annak sikerül, akinek varázsereje van. Kiss László elnök költészet napi üzenete a Versmondók Blogján! (folyt.)

A pótszék is kevés volt a vershez

Nem fértek el a pótszékek a Műcsarnokban a Magyar Versmondók Egyesülete és az Első Magyar Versszínház Költészet Napi gálaestjén, annyian gyűltek össze József Attila és Márai Sándor születésnapján a verset ünnepelni. A hangulatos versszínházi estet fogadás zárta. (folyt.)

Díjazottak a Költészet Napján

Színészeket, versmondókat és grafikusokat tüntetett ki a Magyar Versmondók Egyesülete a Költészet Napja alkalmából. A díjazottak tevékenysége nagymértékben hozzájárult a vers társadalombeli térhódításához, a versmondás, mint Hungarikum népszerűsítéséhez. (folyt.)

Versmondó rekordok a Költészet Napján

Miskolcon egyszerre több mint hétszáz diák szavalta József Attila Óda című versét, míg Galkó Balázs a költő Gát utca 3. szám alatti szülőházának udvarán olvasta fel a 105 éve született József Attila összes költeményét. A választások alatt is sokan voksoltak a versre országszerte (folyt.)

Haikukat ír az Európai Tanács elnöke

Herman Van Rompuy mind formájában, mind témáit tekintve követi a japán hagyományokat: versek többsége a mindennapi élet szépségéről, saját benyomásairól szól. Az írásokat megjelentetik. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum