Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2009. december

Búcsú verslemezzel a Radnóti-évtől

A költő legismertebb versei ihlette zenékből állította össze a „Radnóti Miklós 100. születésnapjára” című lemezt, a 2006-os Kaleidoszkóp VersFesztiválon különdíjat nyert Tonett zenekar. (folyt.)

Békés Ünnepeket Kívánunk!

Lackfi János és a vers.hu szerkesztősége Chopin metronómjára játszott, égi zongorával kísért verssel kíván Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt a vers.hu Olvasóinak! (folyt.)

Megújult a versmondó.hu

Az elmúlt 18 év összes lapszámával, új környezetben, méltó miliővel, a megszokott helyen fogadja a látogatókat a Versmondó folyóirat elektronikus kiadása, a versmondó.hu. (folyt.)

Januári Versmondó Klub

Január 9-én folytatja munkáját az újra elindult Budapesti Versmondó Klub. Jelenleg kizárólag a versmondó műhelyek lehetősége a folyamatosnak tekintehető alkalma és formája a versmondó-képzésnek. (folyt.)

Beugró interaktívan

A Beugró című népszerű televíziós műsor játékos vetélkedő bulit tartott a Corvintetőn december 27-én. A négy állandó szereplőből ezúttal ketten, Szabó Győző és Kálloy Molnár Péter teljesítették a képtelen és őrült improvizációs feladatokat. (folyt.)

Turczi István új műsora

Havonta egyszer jelentkezik a Kanapé című talkshow a Duna Televízió műsorán, melyben Turczi István költő, író, műfordító beszélget a művészvilágból érkezett vendégeivel.(folyt.)

John Keats sikere a mozivásznon

Az angol költő, John Keats életéről szóló, Fényes csillag (Bright Star) című filmmel jelentkezett újra Jane Campion a Zongoralecke rendezőnője. (folyt.)

XIX. Nemzetközi Betlehemes Találkozó zajlott Debrecenben

A Nemzetközi Betlehemes Találkozó hagyományosan a Kárpát-medencei magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak rangos szemléje. Öt országból 40 hagyományőrző csoportot hívtak meg a találkozóra. (folyt)

Százhúsz millióért kelt el Poe első kötete

Százhúszmillió forintnyi összegért, azaz pontosan 662.500 dollárét kelt el Edgar Allan Poe első kötetének ma már ritkaságnak számító példánya (folyt.)

Átadták az idei Kaleidoszkóp-díjat!

Szakmai konferencia után ősbemutatóval és ünnepélyes gálával zárult az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál Budapesten. A mindvégig teltház előtt zajló programsorozat végén átadták a Kaleidoszkóp díjat a fesztivál legjobb előadójának. (folyt.)

Elhunyt Iglódi István

Életének 66. évében elhunyt Iglódi István Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és rendező, érdemes művész, a Magyar Színház igazgató-főrendezője. A Nemzeti Színház örökös tagjának választott Iglódit az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti. (folyt.)

Kazinczy nyomában

A nagy nyelvújító születésének 250. évfordulóját ünnepli az ország. A Tövisek és virágok Kazinczy nyomában vers- és prózamondó versenyre december 7-ig lehet jelentkezni. A verseny nívóját a Miskolci Nemzeti Színház művészei emelik. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum